Η Ναόμι παρέδωσε στην 

αστυνομία τα "ματωμένα διαμάντια"

Η Ναόμι παρέδωσε στην αστυνομία τα "ματωμένα διαμάντια"
Φίλος του διεθνούς φήμης μοντέλου, Ναόμι Κάμπελ, επιβεβαίωσε σήμερα ότι είχε στην κατοχή του για πολλά χρόνια τα διαμάντια που είχαν προσφερθεί στη «μαύρη γαζέλα», προτού τα παραδώσει πρόσφατα ο ίδιος στην αστυνομία της Νότιας Αφρικής.

«Η Ναόμι Κάμπελ μου είχε δώσει τρία μικρά, ακατέργαστα διαμάντια στις 26 Σεπτεμβρίου 1997», δήλωσε σε ανακοίνωσή του από το Γιοχάνεσμπουργκ ο Τζέρεμι Ράτκλιφ, πρώην επικεφαλής του Ταμείου Νέλσον Μαντέλα για τα παιδιά.

Αν και η Κάμπελ ήθελε το Ταμείο να χρησιμοποιήσει τα διαμάντια για φιλανθρωπικούς σκοπούς, ο Ράτκλιφ δεν θέλησε να το εμπλέξει σε πιθανώς παράνομες δραστηριότητες.

«Τελικά αποφάσισα να τα κρατήσω», δήλωσε προτού διευκρινίσει ότι τα παρέδωσε στην αστυνομία της Νότιας Αφρικής.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι έλαβε τα διαμάντια χθες, Πέμπτη. Την ίδια ώρα η δημοσίευση μίας γυμνής φωτογραφίας της Κάμπελ από εφημερίδα της Λιβερίας την ημέρα που κατέθετε στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης ως μάρτυρας στη δίκη του πρώην προέδρου της χώρας, Τσαρλς Τέιλορ, προκάλεσε σκάνδαλο στη Μονρόβια.

Η εφημερίδα The Democrat είχε χθες στο πρωτοσέλιδό της τον τίτλο «Ματωμένα διαμάντια, η ώρα της αλήθειας είναι σήμερα» και μία γυμνή φωτογραφία του μοντέλου, με γυρισμένη την πλάτη και το κεφάλι στραμμένο προς μία φωτογραφία του Τσαρλς Τέιλορ.

Μόλις δημοσιοποιήθηκε η φωτογραφία, οι βουλευτές της Λιβερίας θέλησαν να καλέσουν τον Τομ Καμάρα, εκδότη της εφημερίδας, στο κοινοβούλιο για να απολογηθεί ενώ το θέμα απασχόλησε ,εντονα τα μέσα.
source:madata.gr
top