To Πεντάγωνο λογοκρίνει 

τη Wikileaks - Τρέμουν νέες αποκαλύψεις για το Αφγανιστάν...



Το Πεντάγωνο απαιτεί από τη Wikileaks να επιστρέψει τα 15.000 απόρρητα έγγραφα από τον πόλεμο στο Αφγανιστάν που έχει στην κατοχή της και τα οποία δεν έχει δημοσιεύσει ακόμη, καθώς επίσης και να διαγράψει το υλικό στην ιστοσελίδα της.
"Τούς ζητούμε να κάνουν το σωστό", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζέοφ Μορέλ. "Ελπίζουμε ότι θα ανταποκριθούν σε αυτό που τους ζητάμε", δήλωσε χθες στους δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι ο μοναδικός νόμιμος κάτοχος όλου του απόρρητου υλικού που έχει στην κατοχή της η Wikileaks είναι η αμερικανική κυβέρνηση.

Ερωτηθείς σχετικά με το αν το αμερικανικό Υπουργείο Άμυνας σκοπεύει να κινηθεί δικαστικά εναντίον της Wikileaks, ο Μορέλ αρνήθηκε να δώσει συγκεκριμένη απάντηση, δηλώνοντας ότι είναι θέμα του FBI και του υπουργείου Δικαιοσύνης να αποφασίσουν για τα επόμενα βήματα.

"Εάν δεν τους [στη Wikileaks] αρκεί να κάνουν το σωστό, τότε θα σκεφτούμε τι εναλλακτικές έχουμε να τους αναγκάσουμε να κάνουν το σωστό", συμπλήρωσε ο Μορέλ -δήλωση που κατά τη Wikileaks πλησιάζει την "επίσημη απειλή".

Πέρα από τα αρχεία που έχουν ήδη δημοσιευθεί, η Wikileaks διαθέτει επίσης ένα μεγάλο κωδικοποιημένο αρχείο στην ιστοσελίδα της με τίτλο "ασφάλεια" και το οποίο δεν έχει δοθεί ακόμη στη δημοσιότητα, προκαλώντας την ανησυχία του Πενταγώνου για το ενδεχόμενο της δημοσίευσης υλικού, το περιεχόμενο του οποίου δεν μπορεί να προβλέψει.

Ο Μορέλ δήλωσε ότι το υπουργείο έχει κάποια στοιχεία για το τι μπορεί να περιέχουν τα 15.000 έγγραφα που δεν έχουν ακόμη δημοσιευθεί, και ότι εκτελούνται ήδη "προληπτικές" εργασίες, σε περίπτωση που η Wikileaks αποφασίσει τελικά να δημοσιεύσει και αυτά.

Η αμερικανική έρευνα για τον υπεύθυνο της διαρροής των εγγράφων επικεντρώνεται στον Μπράντλεϊ Μάνινγκ, ο οποίος έχει εργαστεί ως στρατιωτικός αναλυτής στο Ιράκ. Ο Μάνινγκ έχει ήδη συλληφθεί και κατηγορείται για τη διαρροή το 2007 ενός βίντεο που δείχνει επιδρομή αμερικανικού ελικοπτέρου στο Ιράκ, στην οποία σκοτώθηκαν 12 άμαχοι μεταξύ των οποίων και δύο δημοσιογράφοι του πρακτορείου Ρόιτερ.source:newsit.gr
top