Οι Έλληνες μεταφέρουν τα 

λεφτά τους στη Βουλγαρία»


Οι Έλληνες μεταφέρουν τα χρήματά τους στη Βουλγαρία και οι Ρουμάνοι τις επιχειρήσεις τους υποστηρίζει άρθρο της βρετανικής εφημερίδας Telegraph η οποία σημειώνει ότι οι «Έλληνες καταθέτουν μαζικά τα χρήματά τους σε θυγατρικές τράπεζες και σε παραρτήματα ελληνικών τραπεζών στη Βουλγαρία λόγω των υψηλότερων τόκων».
Η διαφορά στους τόκους, στις καταθέσεις και δάνεια που χορηγούνται από τις δύο πλευρές των συνόρων, στις ίδιες τράπεζες είναι 3%, σημειώνει το άρθρο. «Οι τόκοι στις καταθέσεις στις μητρικές τράπεζες στην Ελλάδα είναι μόλις 2 – 3%. Στην ίδια τράπεζα στη Βουλγαρία τα επιτόκια καταθέσεις σε ευρώ είναι 6%».
Μάλιστα, συνεχίζει το άρθρο «κάποιες τράπεζες προτείνουν και προκαταβολική αποπληρωμή του τόκου. Παρόμοιων προτάσεων επωφελούνται πλούσιοι Έλληνες, που καταθέτουν 100.000 ευρώ στη Βουλγαρία και παίρνουν αμέσως τον τόκο για να ζήσουν».
«Επειδή οι τόκοι των δανείων στην Ελλάδα είναι χαμηλότεροι, υπάρχουν Έλληνες που παίρνουν δάνειο στην Ελλάδα με τόκο 3 – 5% και καταθέτουν τα χρήματα στη Βουλγαρία, κερδίζοντας από τη διαφορά» καταλήγει το δημοσίευμα.
source:tvxs.gr
top