Αυξήθηκαν οι αυτοκτονίες

στη Θεσσαλονίκη κατά 80%! 

Κύρια αιτία τα χρέη...


Ο κόσμος δε μπορεί να αντεπεξέλθει οικονομικά στις ανάγκες της καθημερινότητας και δυστυχώς, πολλοί επιλέγουν να βάλουν τέλος στη ζωή τους για να λυτρωθούν από τα χρέη!


Σύμφωνα με τη "Μακεδονία" μόνο το πρώτο εξάμηνο του έτους 21 άτομα έβαλαν τέλος στη ζωή τους, όταν οι αυτόχειρες όλο το 2009 ήταν 28!
Αυξημένος όμως είναι και ο αριθμός των ατόμων που επιχειρούν να αυτοκτονήσουν χωρίς να τα καταφέρουν, καθώς το 2009 καταγράφηκαν 27 τέτοιες περιπτώσεις, ενώ φέτος μόνο για το πρώτο εξάμηνο έχουν καταγραφεί 19.

Οι αριθμοί έχουν την ίδια ανοδική πορεία και στην αρχή του δεύτερου εξαμήνου, καθώς, σύμφωνα με πρόχειρες καταγραφές των αστυνομικών αρχών, το δίμηνο Ιούλιος-Αύγουστος οι αυτοκτονίες αυξήθηκαν, και, περισσότερο από αυτές, οι απόπειρες.
“Είναι γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα οι περιπτώσεις ανθρώπων που αυτοκτονούν ή προσπαθούν να αυτοκτονήσουν έχουν αυξηθεί. Οι λόγοι είναι κυρίως οικονομικοί, παρότι οι συγγενείς τους αποφεύγουν να δηλώσουν αυτό ως αίτιο”, παρατηρούν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.

“Νιώθουν ότι ανήκουν στο περιθώριο”
Η ψυχολόγος Άννα Κουρουμπλή εξηγεί στη "Μακεδονία" ότι οι άνθρωποι αυτοί, πιέζονται από τα χρέη, νιώθουν λύπη, ανασφάλεια, αισθάνονται αποτυχημένοι και καταλήγουν να βάλουν τέλος στη ζωή τους. Θεωρούν ότι με την αυτοκτονία θα έρθει η λύτρωση για τους ίδιους αλλά και για την οικογένειά τους. Γι΄αυτό όπως τονίζει η κυρία Κουρουμπλή, είναι ιδιαίτερα σημαντική και χρήσιμη η βοήθεια από το οικογενειακό περιβάλλον σε τέτοιοες περιπτώσεις...source:newsit.gr
top