Σίγουροι οι Ισπανοί για 

νίκη επί της Ελλάδας...


Η ήττα της Γαλλίας  από τη Νέα Ζηλανδία  με 12 πόντους  έφερε την εθνική Ελλάδος στη  φάση των 16 απέναντι στους Ισπανούς αναβιώνοντας τον τελικό του Mundobasket της Ιαπωνίας.

Τα ισπανικά ΜΜΕ εκφράζουν αισιοδοξία για το παιχνίδι στη φάση  των «16».

Η «ΑS» αναφέρει ότι ο δρόμος για τον τελικό του Μουντομπάσκετ είναι ανοικτός για την ομάδα του Σέρτζιο Σκαριόλο καθώς μέχρι τότε δεν πρόκειται να ανταμώσουν με τις ΗΠΑ.
Η «Elmundodeportivo» θεωρεί βέβαιη την πρόκριση των Ισπανών στους «8» του Μουντομπάσκετ. «Μπορεί να φτάσει μέχρι τον τελικό» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Από την άλλη πλευρά, ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο, αρχηγός  των Παγκόσμιων Πρωταθλητών τόνισε  ότι  η Ισπανία θα πρέπει να παίξει το δικό της παιχνίδι για να φτάσει στη νίκη

«Θα είναι ένα  πολύ δύσκολο ματς. Οι δύο ομάδες γνωριζόμαστε καλά, καθώς έχουμε αναμετρηθεί  πολλές φορές στις πρόσφατες διοργανώσεις. Η Ελλάδα έχει αποδείξει ότι διαθέτει παίκτες μεγάλης κλάσης. Εμείς αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να παίξουμε το μπάσκετ που γνωρίζουμε και να μην ανησυχούμε γι’ αυτούς. Αν ασχοληθούμε με την Ελλάδα, θα ηττηθούμε».

Ο Χόρχε Γκαρμπαχόσα τόνισε: «Πρέπει να παρουσιάσουμε το καλύτερο δυνατό πρόσωπό μας και να είμαστε σοβαροί και συγκεντρωμένοι για 40 λεπτά. Μόνο έτσι θα καταφέρουμε να πάρουμε τη νίκη και να προκριθούμε στα προημιτελικά».

Βέβαιοι πως η  εθνική Ισπανίας θα προκριθεί σε βάρος  της Εθνικής Ελλάδος εμφανίζονται οι Ίβηρες.source:protothema.gr
top