Βρετανοί μεσίτες: "Αγοράστε

γη στην Ελλάδα!"



Τι συμβουλεύουν οι βρετανοί μεσίτες τους συμπατριώτες τους. Γιατί βλέπουν ως ευκαιρία την αγορά ακινήτων στην Ελλάδα.
Μοναδικές είναι οι ευκαιρίες για την αγορά ακινήτων στα νησιά, συμβουλεύουν τους πελάτες τους βρετανοί μεσίτες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Είναι μια περίοδος που λόγω της ύφεσης στη χώρα μας οι τιμές τους έχουν πέσει πολύ χαμηλά.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετανικού τύπου, ο συνδυασμός της πτώσης των τιμών και της αναπροσαρμογής της συναλλαγματικής ισοτιμίας στερλίνας/ευρώ, μπορεί κανείς να αγοράσει σπίτι μέσα «στις λαμπερές φυλλωσιές της κρητικής ελιάς» με θέα τη θάλασσα.

Σύμφωνα με τους Βρετανούς μεσίτες μπορεί κανείς να αγοράσει σπίτι σε κάποιο νησί ξεκινώντας από 110 χιλ. ευρώ ή κάτω από 100 χιλ. στερλίνες. Η πτώση της στερλίνας έχει βοηθήσει πολύ τους Βρετανούς να αποκτήσουν στην Ελλάδα μία εξοχική κατοικία, ή ακόμη και να περάσουν το υπόλοιπο της ζωής τους ως συνταξιούχοι, επισημαίνουν, προσθέτοντας ότι κάτι τέτοιο ήταν απαγορευτικό μόλις δύο χρόνια νωρίτερα.

Ετσι λοιπόν συμβουλεύουν τους συμπατριώτες τους τα εξής:

1. Τα παραθαλάσσια σπίτια είναι ακριβά. Μπορεί εύκολα κάποιος να βρεί πολύ καλύτερες τιμές μόλις λίγα χιλιόμετρα μακριά από τη θάλασσα.

2. Υπάρχουν εξαιρετικές ευκαιρίες στην ηπειρωτική Ελλάδα, όπως η Νότια Πελοπόννησος ή η Βόρεια Ελλάδα.

3. Μπορείτε να βρείτε παλιά σπίτια που με μία μικρή ανακαίνιση μετατρέπονται σε πολύ όμορφες παραδοσιακές κατοικίες

4. Μπορείτε να χτίσετε εσείς ένα σπίτι, καθώς οι τιμές των κατασκευαστών έχουν υποχωρήσει λόγω «αναδουλειών».

5. Οι Έλληνες λατρεύουν τα παζάρια. Παζαρέψτε την οικία που θέλετε να αγοράσετε. Όταν όμως παζαρεύετε μην επιδείξετε πλούτο, δείχνοντας ότι είστε σε χειρότερη μοίρα από τους Έλληνες.

Τέλος, οι περιοχές που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον των Βρετανών μεσιτών και έχουν διαδοθεί μέσω του διαδικτύου βρίσκονται στη Βορειοανατολική και Δυτική Κρήτη, στη Ζάκυνθο και στην Πελοπόννησο.source:newsit.gr

top