Κρίσιμες δημοσκοπήσεις 

για τις υποψηφιότητες στις 

αυτοδιοικητικές εκλογές 

παραλαμβάνει το ΠΑΣΟΚ...


Αθήνα
Τις τελευταίες δημοσκοπήσεις για τους εν δυνάμει υποψηφίους στις αυτοδιοικητικές εκλογές παραλαμβάνει σήμερα, Τετάρτη, η Ιπποκράτους, προκειμένου να οριστικοποιήσει τα ονόματα για τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας. Επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν την Κυριακή, με τη λήξη του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, ενώ αύριο Πέμπτη πραγματοποιείται το Πολιτικό Συμβούλιο, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού.

Για το κυβερνών κόμμα πέντε είναι τα «αγκάθια», αφού άλυτος γρίφος παραμένουν οι υποψηφιότητες για τις Περιφέρειες Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας και για τους δήμους Αθήνας, Πειραιά και Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τα Νέα, στην Περιφέρεια Αττικής, οι δημοσκοπήσεις είναι εκείνες που θα δώσουν την απάντηση. Οι μετρήσεις που περιλάμβαναν πολλά ονόματα (Τίνα Μπιρμπίλη, Παύλο Γερουλάνο, Εύη Χριστοφιλοπούλου, Κώστα Σκανδαλίδη, Γιάννη Σγουρό, Γιάννη Μίχα κ.ά) παραλαμβάνονται σήμερα, αλλά τη λύση στο πρόβλημα θα δώσει ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Οι εισηγήσεις που δέχεται ο κ. Παπανδρέου, λόγω και της άρνησης των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου να είναι υποψήφια, είναι να επιλεγεί ως υποψήφιος περιφερειάρχης ένας εκ των Γιάννη Σγουρού και Σταύρου Μπένου.

Αμφίθυμος εμφανίζεται κατά πληροφορίες ο Γιώργος Παπανδρέου και για τον Δήμο Αθηναίων, παρ' ότι οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο Νικήτας Κακλαμάνης κινείται σε πολύ χαμηλά για τον ίδιο επίπεδα (κάτω από 30%). Ενώ όλες οι ενδείξεις φέρουν την υφυπουργό Υγείας Φώφη Γεννηματά ως φαβορί για την υποψηφιότητα, εντούτοις το όνομα του πρώην Συνηγόρου του Πολίτη Γιώργου Καμίνη εξακολουθεί να παραμένει μια ισχυρή επιλογή.

Για τον Δήμο Πειραιά, οι έρευνες «δείχνουν» ότι μια πιθανή υποψηφιότητα του νυν νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα θα κρατούσε τον δήμο υπέρ του ΠΑΣΟΚ, αλλά πρέπει να παρακαμφθεί το εμπόδιο του Παναγιώτη Φασούλα που έχει δηλώσει ότι επιθυμεί να είναι και πάλι υποψήφιος.

Προβληματισμός επικρατεί στην Ιπποκράτους και για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όπου ο Χάρης Καστανίδης εμφανίζεται σε όλες τις μετρήσεις να κερδίζει τον Παναγιώτη Ψωμιάδη. Ωστόσο, ο υπουργός Δικαιοσύνης έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θέλει να είναι υποψήφιος.

Για τον Δήμο Θεσσαλονίκης το ΠΑΣΟΚ, ελλείψει ισχυρής κομματικής υποψηφιότητας, φαίνεται να κλίνει υπέρ της υποψηφιότητας του Γιάννη Μπουτάρη, παρά το γεγονός ότι το τοπικό ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί να αντιδρά.source:in.gr
top