Στυτική δυσλειτουργία: 

Θεραπεία με ανώδυνη τεχνική...


Στυτική δυσλειτουργία: Θεραπεία με ανώδυνη τεχνική
Μια νέα, μη επεμβατική μέθοδος, που παρέχει μόνιμη θεραπεία στο πρόβλημα της στύσης, χωρίς τη χρήση φαρμάκων και κυρίως χωρίς παρενέργειες, εφαρμόζεται πλέον και στην Ελλάδα.
Πρόκειται για τη θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας με κρουστικά κύματα, η οποία δοκιμάστηκε πριν δύο χρόνια στο Ισραήλ, στοχεύοντας στην επαναγγείωση του πέους. Η μέθοδος αυτή, φαίνεται πως μπορεί να δώσει μόνιμη λύση στο πρόβλημα των ανδρών, που έχουν πρόβλημα στύσης.
Στο πλαίσιο πολυκεντρικής κλινικής μελέτης, που πραγματοποιείται σε έξι ευρωπαϊκές χώρες (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Μεγάλη Βρετανία, Ισπανία και Ελλάδα), η μέθοδος αυτή εφαρμόζεται στο Κέντρο Σεξουαλικής και Αναπαραγωγικής Υγείας του Α.Π.Θ., από ερευνητική ομάδα της οποίας ηγείται ο καθηγητής Ουρολογίας Δημήτρης Χατζηχρήστου.
Η θεραπεία γίνεται σε 12 συνεδρίες μέσα σε 9 εβδομάδες. Μάλιστα, το θεραπευτικό αποτέλεσμα αντέχει στο χρόνο αφού οι πρώτοι ασθενείς που θεραπεύτηκαν διατηρούν στυτική επάρκεια μέχρι και σήμερα δηλαδή 18 μήνες μετά τη θεραπεία τους.
Είναι γνωστό άλλωστε πως 1 στους 10 άντρες άνω των 40 παρουσιάζει στυτική δυσλειτουργία ενώ στο 80% των αντρών οφείλεται σε αγγειακά προβλήματα.
source:madata.gr
top