Την έρευνα για τη θεραπεία της σκλήρυνσης κατά πλάκας 

χρηματοδοτεί η Τζ.Κ.Ρόουλινγκ...


Η περιουσία της Ρόουλινγκ υπολογίζεται σε πάνω από 500 εκατ. στερλίνες
Η περιουσία της Ρόουλινγκ υπολογίζεται σε πάνω από 500 εκατ. στερλίνες 

Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
Δέκα εκατομμύρια λίρες Αγγλίας δώρισε η διάσημη -και πάμπλουτη- συγγραφέας της σειράς «Χάρι Πότερ» Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, προκειμένου να ιδρυθεί μια νέα κλινική για τη διεξαγωγή ερευνών για τη
θεραπεία της σκλήρυνσης κατά πλάκας, ασθένεια που στοίχισε τη ζωή στη μητέρα της.

Η κλινική, η οποία θα έχει την έδρα της στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, στη Σκωτία, θα πάρει το όνομα της μητέρας της Ρόουλινγκ, της Αν, και η συγγραφέας λέει πως ελπίζει ότι θα γίνει ένα παγκόσμιο κέντρο ερευνών για τις νευρολογικές νόσους.

«Μόλις έγινα 45 ετών, έφτασα στην ηλικία στην οποία η μητέρα μου, η Αν, πέθανε από επιπλοκές που συνδέονται με τη σκλήρυνση κατά πλάκας από την οποία έπασχε» δήλωσε η Ρόουλινγκ.

«Ξέρω πως θα προτιμούσε να υπάρχει το όνομά της σ' αυτή την κλινική απ' ό,τι σε οποιοδήποτε άγαλμα, κήπο ή αναμνηστική πλάκα. Έτσι αυτή η δωρεά είναι εξ ονόματός της και σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για όλα αυτά που μου έδωσε στη σύντομη ζωή της».

Η δωρεά είναι η μεγαλύτερη που έχει κάνει ποτέ η συγγραφέας, η περιουσία της οποίας υπολογίζεται σε πάνω από 500 εκατομμύρια στερλίνες. Είναι επίσης η μεγαλύτερη δωρεά που έχει γίνει από ιδιώτη στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου.source:in.gr
top