Καθάρισαν οικόπεδο – 

χωματερή στην Κυψέλη...

Επιχείρηση απορρύπανσης


Με εκκαθάριση αυθαιρέτων, αυτή τη φορά στην Κυψέλη, συνεχίζεται από την Περιφέρεια Αττικής το έργο απορρύπανσης και αξιοποίησης περιοχών που έχουν μετατραπεί σε εστίες μόλυνσης, προκαλώντας ικανοποίηση στους κατοίκους.

Συνεργεία του δήμου Αθηναίων με εκσκαφικά μηχανήματα κατεδάφισαν το πρωί της Τετάρτης αυθαίρετο επί της οδού Κρίσσης και καθάρισαν το ρέμα που βρίσκεται κάτω από την Ιαπετού, απαλλάσσοντας τους κατοίκους από δύο πολύ επικίνδυνους για τη δημόσια υγεία σκουπιδότοπους.

Ο αντιδήμαρχος για θέματα καθαριότητας, Γιώργος Δημόπουλος, δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι το οικόπεδο θα μετατραπεί σε χώρο πρασίνου για τους κατοίκους και πρόσθεσε: «Δυστυχώς, κάποιοι ασυνείδητοι πολίτες θεωρούν ότι τα ρέματα στη χώρα μας είναι μικρές χωματερές. Αυτό συνεπάγεται προβλήματα για τη δημόσια υγεία, αλλά και κινδύνους από πλημμύρες».

Ο αντιδήμαρχος έκανε γνωστό ότι είναι σε εξέλιξη συστηματική καταγραφή όλων των εγκαταλελειμμένων οικοπέδων στα οποία υπάρχουν αυθαίρετα κτίσματα, προκειμένου αυτά να κατεδαφιστούν με τη συμβολή της Περιφέρειας. Όσο για τους χώρους, όπου δεν υπάρχουν κτίσματα, ο δήμος θα προχωρήσει, σταδιακά, στην απορρύπανση και αξιοποίησή τους.

Να σημειωθεί ότι ανάλογη επιχείρηση καθαρισμού ξεκίνησε από χθες Τρίτη στο πρώην κάμπινγκ της Βούλας. Όπως διαβεβαίωσε ο Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Αττικής, Ηλίας Λιακόπουλος, η συγκεκριμένη επιχείρηση αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί σε μία εβδομάδα. 
source:skai.gr
top