Έκκληση για ψυχραιμία 
προς Ισραήλ και Παλαιστινίους από το Γάλλο ΥΠΕΞ...
Το Παρίσι ζητεί από τους Ισραηλινούς και τους Παλαιστίνιους να μην ενδώσουν στις «προκλήσεις των εξτρεμιστών» .
Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Κουσνέρ ζήτησε σήμερα από το Ισραήλ και τους Παλαιστίνιους να μην ενδώσουν στις «προκλήσεις των εξτρεμιστών που είναι πολέμιοι της ειρήνης», μια ημέρα μετά την επίθεση η οποία στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις Ισραηλινούς εποίκους κοντά στη Χεβρώνα.
«Τη στιγμή που ξεκινούν οι άμεσες διαπραγματεύσεις μεταξύ του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου και του προέδρου Μαχμούντ Αμπάς, ζητώ από τους Παλαιστίνιους και ισραηλινούς αξιωματούχους να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να μην ενδώσουν στις προκλήσεις των εξτρεμιστών που είναι πολέμιοι της ειρήνης», αναφέρει ο Κουσνέρ σε ανακοίνωσή του.
«Είναι η ώρα της ευθύνης, του θάρρους και της κινητοποίησης για την ειρήνη. Η Γαλλία θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για να ενθαρρύνει και να υποστηρίξει τους Ισραηλινούς και τους Παλαιστίνιους σε αυτό το δρόμο», πρόσθεσε ο Κουσνέρ «καταδικάζοντας με τον πλέον απερίφραστο τρόπο την τρομοκρατική επίθεση» .
Οι ισραηλινές δυνάμεις στη Δυτική Όχθη έχουν τεθεί σε συναγερμό σήμερα, μετά την επίθεση εναντίον των τεσσάρων Ισραηλινών κοντά στη Χεβρώνα.
Οι τέσσερις Ισραηλινοί έποικοι επλήγησαν από πυρά κοντά στον εβραϊκό οικισμό Κιριάτ Αρμπα, την ώρα που νέες ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων αρχίζουν στην Ουάσινγκτον.
Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η οργάνωση Εζεντίν αλ Κάσαμ, ένοπλη πτέρυγα της ισλαμιστικής Χαμάς. Η Παλαιστινιακή Αρχή καταδίκασε έντονα την επίθεση.,
Ο πρόεδρος Ομπάμα παραθέτει απόψε δείπνο στους βασικούς πρωταγωνιστές της ειρηνευτικής διαδικασίας στη Μέση Ανατολή, μια μέρα πριν από την επίσημη έναρξη των απευθείας συνομιλιών.
source:kathimerini.gr
top