Σύσκεψη για τo ΤΕΜΠΜΕ - 

Καταγγελίες επιχειρηματιών...



Η κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών που καταβάλλουν οι επιχειρηματίες από το πρόγραμμα ΤΕΜΠΜΕ θα τεθεί επί τάπητος στη σύσκεψη που θα έχουν την Τετάρτη οι διοικήσεις του Ταμείου Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων, του ΙΚΑ και του ΟΑΕΕ

Στο πλαίσιο της σύσκεψης, η οποία θα πραγματοποιηθεί παρουσία των διοικητών του ΙΚΑ, κ. Ροβέρτου Σπυρόπουλου και του ΟΑΕΕ, κ. Γεράσιμου Βουδούρη, θα συζητηθεί ο συντονισμός των τριών φορέων, με στόχο την αξιοποίηση εκ μέρους των επιχειρήσεων των δυνατοτήτων που τους παρέχονται για τη λήψη χαμηλότοκων δανείων, προκειμένου να καλύψουν τις οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές τους.

Καταγγελίες...

Στο μεταξύ πληθαίνουν οι καταγγελίες επιχειρηματιών για άρνηση των τραπεζών και δη κρατικών να δώσουν τα σχετικά δάνεια, προβάλλοντας ως αιτιολογία την αφερεγγυότητα του ελληνικού Δημοσίου(!).

Στο nooz.gr έχουν καταγγελθιεί περιπτώσεις επιχειρηματιών, που προσέφυγαν σε τράπεζες, ακόμα και σε κρατικά πιστωτικά ιδρύματα, προκειμένου να κάνουν χρήση του δικαιώματός τους, να δανεισθούν μέσω Ταμείου Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων και έτσι να καλύψουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές προς τα Ταμεία και προς τις ΔΟΥ και όχι μόνο έφυγαν άπρακτοι, αλλά έλαβαν και ως αιτιολογία, ότι το Ελληνικό Δημόσιο δεν είναι φερέγγυο για την εγγύηση του δανείου μέσω ΤΕΜΠΕ. Αρνητική ήταν και το ότι ο ενδιαφερόμενος δε διατηρούσε καταθέσεις στην τράπεζα(!).
source:nooz.gr
top