Ερευνα: Εμπιστοσύνη 

των πολιτών στα ιδιωτικά 

εκπαιδευτήρια...



Μέσα σε αυτό το δυσμενές εργασιακό περιβάλλον που ζούμε αυτή την περίοδο έρχεται μία έρευνα που δείχνει πως
ακόμα και σήμερα υπάρχουν εκπαιδευτήρια ικανά να σηκώσουν το βάρος της επαγγελματικής αποκατάστασης των νέων, της ποιοτικής τους εκπαίδευσης και της ολοκληρωμένης εξειδίκευσης.

Η έρευνα αυτή πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό των ΙΕΚ ΞΥΝΗ, με αφορμή το ακαδημαϊκό έτος 2010-2011 και δείχνει το βαθμό ικανοποίησης των τελειοφοίτων και των αποφοίτων της σχολής των ΙΕΚ ΞΥΝΗ.

Η έρευνα αυτή διεξήχθη από την εταιρεία Focus Bari σε 405 άτομα, εκ των οποίων οι 202 ήταν απόφοιτοι του ΙΕΚ ΞΥΝΗ το 2009 και 203 σπουδαστές το έτος 2010 σε όλα τα παραρτήματα της σχολής, σε Αθήνα, Γλυφάδα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη. Στο σύνολο της έρευνας, ένας στους δύο εργάζεται σε εργασία συναφή με το αντικείμενο των σπουδών τους.

Το ποσοστό αυτό ανεβαίνει στο 55% στους απόφοιτους του ΙΕΚ ΞΥΝΗ καθώς φαίνεται πως η ολοκληρωμένη εξειδίκευση που προσφέρεται κυριολεκτικά πιάνει τόπο.

Υψηλότατα ποσοστά εντοπίζονται στο βαθμό ικανοποίησης τόσο των σπουδαστών όσο και των αποφοίτων από την επάρκεια, τη μεταδοτικότητα και τις γνώσεις των καθηγητών, που σε κάποιες περιπτώσεις φτάνει και το 95%, όπως στην περίπτωση των ερωτηθέντων από την περιοχή του Πειραιά.

Στο σύνολο των ερωτηθέντων το ποσοστό φτάνει στο 88%, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι απόφοιτοι δηλώνουν πολύ ικανοποιημένοι σε ποσοστό 86%, κάτι που ωθεί στο συμπέρασμα ότι οι σπουδές στο ΙΕΚ ΞΥΝΗ εφοδιάζουν τους νέους με όλα τα απαραίτητα εκπαιδευτικά «όπλα» έτσι ώστε γίνονται ανάρπαστοι στην αγορά εργασίας. Το αντίστοιχο ποσοστό για τους σπουδαστές φτάνει το 90%.

Πολύ ικανοποιημένοι σε ποσοστό περίπου 56% δηλώνουν οι ερωτηθέντες από τις δυνατότητες επαγγελματικής αποκατάστασης, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τους ερωτηθέντες της Αθήνας φτάνει το 67%, ποσοστά υψηλά εάν κρίνει κάποιος ότι η ανεργία στη χώρα μας καλπάζει με γοργούς ρυθμούς.

Μάλιστα, η πρωτοβουλία του ΙΕΚ ΞΥΝΗ για τη δημιουργία του jobcenter.gr ενός νέου πρωτοποριακού τρόπου εύρεσης εργασίας που σέβεται τις δυνατότητες και την προσωπικότητα κάθε υποψήφιου εργαζόμενου, δείχνει να έχει μεγάλη απήχηση. Το 89% δηλώνουν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι για τη δημιουργία του jobcenter.gr, ενώ το ποσοστό αυτό στους σπουδαστές αγγίζει και το 92%.

Σε γενικές γραμμές πάντως προκύπτει από την έρευνα ότι περίπου 7 στους 10 ερωτηθέντες, ποσοστό 69% δηλώνουν πολύ ικανοποιημένοι από τη συνολική εκπαιδευτική εμπειρία από τα ΙΕΚ ΞΥΝΗ. Αυτό προκύπτει και από το γεγονός ότι περισσότεροι από 6 στους δέκα ερωτηθέντες θα σύστηναν το ΙΕΚ ΞΥΝΗ σε έναν γνωστό τους ή φίλο τους, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τους σπουδαστές φτάνει το 73%.

Τα παραπάνω συμπεράσματα αποδεικνύουν περίτρανα ότι η εκπαίδευση είναι το Νο 1 για να μπορέσει ο νέος να βγει στην αγορά εργασίας με αξιώσεις και τέτοιες δυνατότητες προσφέρει απλόχερα το ΙΕΚ ΞΥΝΗ που έχει βάλει ψηλά τον πήχη στον τομέα της εκπαίδευσης και της επαγγελματικής αποκατάστασης.

Ο κ. Νίκος Μαραγκόπουλος Διευθυντής Marketing του ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΞΥΝΗ σχολίασε τα αποτελέσματα της έρευνας τονίζοντας ότι o «στόχος των ΙΕΚ ΞΥΝΗ είναι η δημιουργία των συνθηκών εκείνων που απαιτούνται προκειμένου ο σπουδαστής μας να εξελιχθεί σε κορυφαίο επαγγελματία. Η προσωπική επαφή, το ακαδημαϊκό προσωπικό, οι καινοτομίες στις μεθόδους επαγγελματικής αποκατάστασης και η γενικότερη ακαδημαϊκή μας φιλοσοφία διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο ως προς την επίτευξη του τελικού στόχου που είναι η επαγγελματική αποκατάσταση των σπουδαστών μας.»

«Όταν ένας στους 2 σπουδαστές σου εργάζεται ήδη εν μέσω οικονομικής κρίσης και περίπου το 50 % του συνόλου των αποφοίτων σου αναπτύσσει σταθερά επαγγελματικά βήματα στο αντικείμενο σπουδών του δεν μπορείς παρά να είσαι αισιόδοξος», κατέληξε ο κ. Μαραγκόπουλος.source:newsit.gr
top