Τώρα... τρέχουμε για 

λύση στα ναυπηγεία...


Στις 14.00 το μεσημέρι θα γίνει η συνάντηση του υπουργού Άμυνας με τους ανθρώπους της γερμανικής ιδιοκτησίας των
ναυπηγείων Σκαραμαγκά και της Άμπου Ντάμπι Μαρ, η οποία ενδιαφέρεται για την αγορά τους.

Το χθεσινοβραδινό διοικητικό συμβούλιο στον Σκαραμαγκά, επιβεβαίωσε την πρόθεση των γερμανών να προχωρήσουν σε πτώχευση αν δεν ολοκληρωθεί σύντομα η μεταβίβαση στην εταιρεία του Λιβανέζου Ισκαντάρ Σάφα.

Σύμφωνα με πληροφορίες την προηγούμενη Παρασκευή το "αφεντικό" της γερμανικής Thyssen Χ. Ατζποτίεν έστειλε επιστολή την οποία συνυπέγραφε και ο Ι.Σάφα,στον πρωθυπουργό με την οποία του ζητούσαν να ολοκληρωθεί η συμφωνία άμεσα. Το μοναδικό θέμα που παραμένει εμπόδιο είναι ο όρος που έχει θέσει η ηγεσία του Πενταγώνου για την διακομματική στήριξη της συμφωνίας,εμπόδιο που λογικά δεν μοιάζει αξεπέραστο.

Η συμφωνία μεταξύ των γερμανών και της ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ ΜΑΡ δεν θα είναι ανέξοδη για το ελληνικό δημόσιο. Η ελληνική κυβέρνηση προχώρησε στη παραγγελία δύο υποβρυχίων τύπου ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ με κόστος 1 δις ευρών και αυτό το σημείο της συμφωνίας προκαλεί επιφυλάξεις ειδικά στη ΝΔ,η οποία καλείται από το κ.Βενιζέλο να στηρίξει την λύση πώλησης των ναυπηγείων.

Ο προβληματισμός δεν έχει να κάνει μόνο με το 1 δις που θα κληθούμε να πληρώσουμε,αλλά και με την αξιοπιστία των υποβρυχίων που θα παραλάβουμε,αφού το ζήτημα των τεχνικών προβλημάτων που είχε ο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ,με κυριότερο αυτό της κλίσης προκαλούν λογικές επιφυλάξεις. Το καλοκαίρι του 2008, είχε υπάρξει μία πρόταση για ναυπήγηση δύο υποβρυχίων παλαιότερης μεν τεχνολογίας (τύπου 209),χωρίς οικονομική επιβάρυνση. Η κυβέρνηση της ΝΔ, είχε καθυστερήσει να απαντήσει στη πρόταση των γερμανών και η ευκαιρία χάθηκε.

Οι 1300 εργαζόμενοι των ναυπηγείων Σκαραμαγκά περιμένουν με αγωνία να μάθουν τα αποτελέσματα της συνάντησης που θα γίνει το μεσημέρι στο Πεντάγωνο,αφού κυριολεκτικά παίζεται το μέλλον τους.
source:newsit.gr
top