«Videoclub» στο YouTube 

ετοιμάζει η Google..

Τμήμα ταινιών τις οποίες ο χρήστης θα μπορεί να παρακολουθεί έναντι χρηματικού τιμήματος σχεδιάζει να δημιουργήσει η Google. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times, το τμήμα θα ενταχθεί στη δημοφιλή σελίδα YouTube.
Η Google έχει ήδη ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τα μεγάλα στούντιο του Χόλιγουντ, προκειμένου να εξασφαλίσει τα δικαιώματα ταινιών για τη νέα υπηρεσία της. Απέναντι θα βρει τους ανταγωνιστές έναντι των υφιστάμενων ιστοσελίδων Netflix, iTunes και Hulu.
Το δημοσίευμα της εφημερίδας επικαλούμενο πληροφορίες που προήλθαν από στελέχη των Αμερικάνικών στούντιος, αναφέρει ότι το YouTube θα χρεώνει πέντε δολάρια για κάθε ταινία, δηλαδή ποσό ανάλογο με εκείνο που καταβάλουν οι χρήστες καλωδιακών και δορυφορικών τηλεοπτικών προγραμμάτων για να δουν μια ταινία. Επιπλέον οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στα στούντιος του Χόλιγουντ και τη Google φέρεται να πραγματοποιούνται εδώ και αρκετούς μήνες, ωστόσο τις τελευταίες ομάδες έχουν εντατικοποιηθεί. Εκτιμάται δε, ότι η νέα υπηρεσία θα ξεκινήσει εντός του 2010.source:tvxs.gr
top