Ο Κάστρο ζει για να 

αποτρέψει τον πυρηνικό πόλεμο...

Μαρίνα Κουτσούμπα
Βρέθηκε στα πρόθυρα θανάτου αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της μακροχρόνιας ασθένειάς του, αλλά, όπως σημείωσε ο Φιντέλ Κάστρο, έχει πλέον ιαθεί και επιχειρεί να αποτρέψει τον πυρηνικό πόλεμο.

Μετά την πτώση του προ τετραετίας, όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Λα Χορνάδα, ήταν σε τόσο κακή κατάσταση που αναρωτιόταν εάν «όλοι αυτοί οι γιατροί επρόκειτο να με αφήσουν να ζω σε τέτοια κατάσταση, ή θα με αφήσουν να πεθάνω».
«Έπειτα επέζησα, αλλά ήμουν σε πολύ κακή φυσική κατάσταση» τόνισε ο 84χρονος Φιντέλ Κάστρο, ο οποίος υποβλήθηκε σε αρκετές επεμβάσεις.
«Ξαπλωμένος στο κρεββάτι, ερχόμουν σε επαφή μόνο με το στενό περιβάλλον μου, αγνοώντας τα πάντα για αυτά τα μηχανήματα. Δεν ήθελα να γνωρίζω πόσο θα διαρκούσε αυτό το μαρτύριο και το μόνο πράγμα που επιθυμούσα ήταν να σταματούσε ο κόσμος», τονίζει ο ορκισμένος εχθρός των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στην πεντάωρη, κατά την εφημερίδα, συνέντευξή του.
Μετά την επανεμφάνισή του στη δημόσια ζωή, τον Ιούλιο, έπειτα από τετράχρονη αποχή, επανέλαβε πως θα ξεσπάσει πυρηνικός πόλεμος εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής σε συνδυασμό με το Ισραήλ επιχειρήσουν να ενισχύσουν τις κυρώσεις κατά του Ιράν για τις πυρηνικές του δραστηριότητες.
Στόχος του, όπως τόνισε, είναι «να δημιουργηθεί ένα κίνημα κατά του πυρηνικού πολέμου», με τη δημιουργία μίας «δύναμης παγκόσμιας πειθούς για να αποφευχθεί αυτή η κολοσσιαία απειλή».
Στο μεταξύ, συνεχίζει την προσπάθεια για να επανέλθει σε καλή φυσική κατάσταση, έπειτα από τη μακρά παραμονή του στο κρεββάτι και να πάρει το βάρος που έχασε.
Όπως ανέφερε, βαδίζει 600 βήματα χωρίς βοήθεια και τώρα ζυγίζει 86 κιλά, από 66 στο πιο κρίσιμο στάδιο της ασθένειάς του. «Δεν θέλω να είμαι απών αυτές τις ημέρες. Ο κόσμος είναι στην πιο ενδιαφέρουσα και επικίνδυνη φάση της ιστορίας του», τόνισε ο Κουβανός ηγέτης.
source:cosmo.gr
top