«Σοκαρισμένος» ο Κουσνέρ 

από τις δηλώσεις Σαρκοζί...

Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Μπερνάρ Κουσνέρ δήλωσε χθες «σοκαρισμένος» από ορισμένες πτυχές της πολιτικής ασφάλειας που αφορά τους Γάλλους με αλλοδαπή καταγωγή, επαναλαμβάνοντας ωστόσο πως δεν τίθεται, κατά τον ίδιο, ζήτημα στιγματισμού τους.
Ερωτηθείς σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του Σαρκοζί περί των Γάλλων «αλλοδαπής καταγωγής», από τους οποίους θα πρέπει να αφαιρείται η γαλλική υπηκοότητα εάν βλάψουν τη ζωή κάποιου αστυνομικού, χωροφύλακα, ή άλλου λειτουργού των σωμάτων ασφαλείας, ο Κουσνέρ εξέφρασε μία κάποια δυσφορία.
«Δεν είναι η καλύτερη φράση που θα εντόπιζα στον λόγο του. Κατά τα λοιπά δεν στιγμάτισε κάποιον και επιπλέον ήταν κάπως ασαφής. Αλλά, ναι το παραδέχομαι αυτό με σοκάρισε», είπε ο Κουσνέρ στο τηλεοπτικό δίκτυο France 5. «Ευελπιστώ πως αυτό θα περιορισθεί για περιπτώσεις πραγματικά εξαιρετικές και εξαιρετέες. Το ελπίζω, το ελπίζω, το ελπίζω», πρόσθεσε.
Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί πρόκειται εντός των προσεχών ημερών να αποφασίσει για την στέρηση της γαλλικής υπηκοότητας, ένα μέτρο αμφιλεγόμενο που θα εφαρμόζεται για περιπτώσεις πολυγαμίας και για εγκληματίες αλλοδαπής καταγωγής.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Liberation, ο υπουργός Εσωτερικών Μπρις Ορτφέ έχει ετοιμάσει δύο τροποποιήσεις του νόμου για την αφαίρεση της γαλλικής υπηκοότητας για τους καταδικασθέντες για εγκλήματα. Μία από αυτές αναφέρεται σε όσους (κυρίως μουσουλμάνους) χάριν της πολυγαμίας επωφελούνται από τα κοινωνικά επιδόματα και η δεύτερη αφορά εγκλήματα κατά της ζωής δημόσιων λειτουργών της ασφάλειας.
source:tvxs.gr
top