Με πορείες διαμαρτυρίας η 

«υποδοχή» του πρωθυπουργού

του Ισραήλ στην Αθήνα...


Ομάδα προχώρησε στην ανάρτιση της παλαιστινιακής σημαίας στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης
Ομάδα προχώρησε στην ανάρτιση της παλαιστινιακής σημαίας στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης
Αθήνα
Την αντίδραση των κομμάτων της Αριστεράς και άλλων οργανώσεων έχει προκαλέσει η επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα, τη Δευτέρα, του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου. Αντιδρώντας στην πολιτική του Ισραήλ στη Μέση Ανατολή το ΚΚΕ και οργανώσεις καλούν σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας το απόγευμα της Δευτέρας.

Στο πλαίσιο των αντιδράσεων αυτών, το πρωί της Κυριακής ομάδα προχώρησε στην ανάρτιση της παλαιστινικής σημαίας στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Στο ίδιο πλαίσιο, η Πρωτοβουλία Συλλογικοτήτων ενάντια στην επίσκεψη Νετανιάχου καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας το απόγευμα της Δευτέρας στην πλατεία Συντάγματος. Όπως αναφέρουν, η επίσκεψη «αποτελεί πρόκληση πρώτου μεγέθους για το κοινό περί δικαίου αίσθημα» και επισημαίνουν ότι η Ελλάδα στηρίζει το Ισραήλ «σε μια στιγμή που βρίσκεται πιο έκθετο από ποτέ στη διεθνή σκηνή».

Επίσης, με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ«καλεί το λαό να εκδηλώσει την έντονη διαμαρτυρία του για την επίσκεψη του πρωθυπουργού του Ισραήλ στη χώρα μας, να καταδικάσει την υποστήριξη που προσφέρει η ελληνική κυβέρνηση στον επιθετικό - ιμπεριαλιστικό ρόλο του Ισραήλ κατά των λαών της Μέσης Ανατολής».

Επιπλέον, καλεί σε διαδήλωση τη Δευτέρα στις 7:30 μμ στο Πολεμικό Μουσείο και πορεία προς την ισραηλινή πρεσβεία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει τον κ. Νετανιάχου «ανεπιθύμητο στην Ελλάδα και συμπληρώνει: «Το να επιλέγει ειδικά αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση της Ελλάδας την αναθέρμανση των οικονομικών, τουριστικών, επιστημονικών και κυρίως των στρατιωτικών σχέσεων με την κυβέρνηση του Τελ Αβίβ, εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για την εμπλοκή και της Ελλάδας στα καταστροφικά αδιέξοδα της ισραηλινής επιθετικότητας.

» Αν η κυβέρνηση Παπανδρέου αποβλέπει να εκμεταλλευτεί τις σημερινές κακές τουρκοϊσραηλινές σχέσεις, σχεδιάζει κοντόφθαλμα. Αν πάλι έχει αναλάβει τον ρόλο του ενδιάμεσου, προκειμένου να βγει το Ισραήλ από την απομόνωση, προσφέρει κακές υπηρεσίες στην ειρήνη στην περιοχή μας και στον κόσμο».

Πάντως, στο επίκεντρο των επαφών του κ. Νετανιάχου με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου θα βρεθούν οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας και Ισραήλ.

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη Ισραηλινού πρωθυπουργού στην Ελλάδα.

Ελλάδα και Ισραήλ πραγματοποιούσαν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις, οι οποίες όμως ανεστάλησαν μετά την επίθεση του Ισραήλ στον διεθνή στολίσκο που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα. Από το φθινόπωρο οι ασκήσεις αυτές ενδέχεται να αρχίσουν εκ νέου.source:in.gr
top