Πράσινες επενδύσεις» ύψους 12 δισεκατομμυρίων ευρώ σχεδιάζει η κυβέρνηση...

Τα σχέδια της κυβέρνησης για επενδύσεις που θα φτάσουν τα 12 δισεκατομμύρια ευρώ σε έργα 
περιβάλλοντος και ενέργειας μέχρι το 2015, προκειμένου να ενισχύσει την οικονομία και να συμβάλει στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, ανακοίνωσε την Τετάρτη το ΥΠΕΚΑ.

Συγκεκριμένα τα σχέδια αφορούν την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, την προστασία των φυσικών πόρων, την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και την ενίσχυση των μηχανισμών περιβαλλοντικής διακυβέρνησης.


Το ΥΠΕΚΑ εκτιμά ότι τα σχέδια θα μπορούσαν να προσελκύσουν επιπλέον ιδιωτικές επενδύσεις ύψους 32 δις. ευρώ και να δημιουργήσουν 192.000 θέσεις εργασίας.


«Δεδομένης της οικονομικής συγκυρίας το ΥΠΕΚΑ φιλοδοξεί ότι το πρόγραμμα αυτό θα συμβάλλει αποφασιστικά στην αντιμετώπιση της οικονομικής ύφεσης και την επιστροφή σε δυναμικούς ρυθμούς ανάπτυξης», ανέφερε η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη σε ανακοίνωσή της.


Το μεγαλύτερο μέρος των επενδύσεων, ύψους 7 δις. ευρώ, αφορά έργα για βελτίωση της ζωής όπως η επέκταση του μέτρο στην Αθήνα και η ολοκλήρωση του μετρό στη Θεσσαλονίκη, καθώς και η δημιουργία χώρων αναψυχής και πεζοδρόμων.


Ακόμη, η κυβέρνηση αναμένει ιδιωτικές επενδύσεις ύψους 14 δις. ευρώ για ενεργειακά έργα, όπως οι νέοι αγωγοί μεταφοράς φυσικού αερίου μέσω διασυνδέσεων με γειτονικές χώρες και ο σταθμός αεριοποίησης φυσικού αερίου στην Βόρεια Ελλάδα.


* Σε παρέμβασή του στο πλαίσιο της παρουσίασης ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος, ανέφερε ότι «άμεση προτεραιότητα είναι η άρση όλων των εμποδίων για την επιχειρηματική δράση στους τομείς της χωροταξίας, της αδειοδότησης και της λειτουργίας των επιχειρήσεων με σκοπό την απλοποίηση και επιτάχυνση των διαδικασιών, τη μείωση της γραφειοκρατίας και τη σταθερότητα στο ρυθμιστικό περιβάλλον». 
source:tanea.gr
top