Μολυσμένα νερά καταλήγουν στη θάλασσα...

Εκεί που παίζουν τα παιδιά και κάνουν μπάνιο οι λουόμενοι καταλήγουν τα μολυσμένα νερά ποταμού στα Καλακέϊκα της Ηλείας, δίπλα από μια μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα. Οι κάτοικοι της περιοχής και οι επισκέπτες της παραλίας διαμαρτύρονται έντονα αλλά κανείς δεν τους ακούει.

Σε μια παραλία, που κάθε καλοκαίρι δέχεται εκατοντάδες επισκέπτες, οι αρμόδιοι δεν έχουν φροντίσει να προστατέψουν το περιβάλλον από την ρύπανση, που προκαλούν, ορισμένοι ασυνείδητοι «επαγγελματίες». Το πρόβλημα που δεν είναι καινούριο και ούτε αναδεικνύεται για πρώτη φορά αφού υπάρχουν αναφορές σε ρεπορτάζ από το 2002.

«Κάθε δεύτερη μέρα έρχονται απόβλητα εδώ. Αυτά τα νερά πέφτουν μέσα στη θάλασσα. Έρχονται παιδιά και παίζουν εδώ. Τα κυνηγάνε οι γονείς. Δεν ξέρουμε το νερό τελικά τι περιέχει. Αν έχουν ρυπανθεί από λιπάσματα, αν έχουν καυστικά υγρά. Κανείς δεν ξέρει. Δεν ενδιαφέρεται κανένας», τονίζει ο κ. Πέτρος Δερβίτας κάτοικος περιοχής, που επί σειρά ετών, κάνει μπάνιο στην συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή.

Μέχρι σήμερα πάντως όλες οι αρμόδιες αρχές έχουν ενημερωθεί για το πρόβλημα δεν έχει γίνει γνωστό εάν έχουν γίνει κάνει έλεγχοι από την νομαρχία για να διαπιστωθεί αν τα νερά είναι τελικά μολυσμένα ή σε τι βαθμό.
source:zougla.gr
top