Στον ημιτελικό 

Ιακωβάκης και Κοκλώνη...

Με το δεξί μπήκε στη μάχη τους 20ου Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Στίβου που διεξάγεται στη Βαρκελώνη  ο Περικλής Ιακωβάκης που θέλει  να υπερασπιστεί τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης στα 400μ με εμπόδια.


Ειδικότερα, με χρόνο 49.49 κατέκτησε την δεύτερη θέση στη δεύτερη προκριματική σειρά του αγωνίσματος και προκρίθηκε στον ημιτελικό.


Ο αδελφός του Έλληνα πρωταθλητή, ο  Σωτήρης Ιακωβάκης,  τερμάτισε δεύτερος στην πρώτη προκριματική σειρά  όμως οι κριτές τον ακύρωσαν με αποτέλεσμα να μην μπορεί να πάρει μέρος στα ημιτελικά. Η ελληνική αποστολή θα καταθέσει ένσταση.


Στον  τελικό του άλματος επί κοντώ δεν κατάφεραν να προκριθούν  η Νικόλ Κυριακοπούλου και η Αφροδίτη Σκαφίδα .


Μετά από τρεις αποτυχημένες προσπάθειες οι δύο Ελληνίδες αθλήτριες δεν κατάφεραν να περάσουν τα 4.35, το όριο που θα τους έδινε και το εισιτήριο στην επόμενη φάση.


Η Κυριακοπούλου πέρασε με την 1η προσπάθεια τα 4.15μ και τα 4.25μ, ενώ η Σκαφίδα με τη 2η τα 3.95 και με την 3η τα 4,05μ, τα 4.15μ και τα 4.25μ. Η Κυριακοπούλου να καταταγεί 13η στο σύνολο και να μείνει εκτός τελικού για μία θέση, αφού περνούσαν οι 12 πρώτες ενώ η  Σκαφίδα 17η.


Χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα η Γεωργία Κοκλώνη πέρασε στον ημιτελικό των 100μ, μετά από μια καλή κούρσα στα προκριματικά.


Η Ελληνίδα αθλήτρια με χρόνο 11.50 τερμάτισε δεύτερη στη δεύτερη προκριματική σειρά του αγωνίσματος και πήρε απευθείας την πρόκριση στην επόμενη φάση.


Από κάθε προκριματική σειρά περνούν οι τρεις πρώτες αθλήτριες, απευθείας και τέσσερις με καλύτερο χρόνο.
source:protothema..gr
top