«Να πάτε στρατό στην Κύπρο όπου μπορείτε να αγοράζετε και 

φτηνά τσιγάρα»

«Στην Κύπρο θα αγοράζετε την κούτα τα τσιγάρα 10 ευρώ και θα μπορείτε να καπνίζετε όσο θέλετε!» είναι το νέο επιχείρημα που χρησιμοποιούν οι Επιτροπές για την Ελληνική Δύναμη Κύπρου(ΕΛΔΥΚ), που στέλνει το ΓΕΣ στα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων προκειμένου να πείσει τους φαντάρους να αποδεχτούν τη μετάθεσης την Κύπρο.
Όπως καταγγέλλει το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων «Σπάρτακος», σε μια εποχή που η κυβέρνηση εξαπολύει αντικαπνιστική εκστρατεία «για το καλό μας», απαγορεύει το κάπνισμα σε όλους τους Δημόσιους χώρους γιατί «νοιάζεται για την υγεία μας», ουσιαστικά «βγάζει τους καπνιστές στην παρανομία ώστε να μπορέσει να εξυπηρετήσει τις προπαγανδιστικής ανάγκες της οικοδόμησης του κοινωνικά ευαίσθητου προφίλ της, στο στρατό ωθεί τους νέους ανθρώπους στο κάπνισμα. Μάλιστα, θεωρεί τα φθηνά τσιγάρα προνόμιο για τους συναδέλφους, αδιαφορώντας για τις δραματικές συνέπειες του καπνίσματος».
Επιπλέον, σύμφωνα με το δίκτυο, ενώ στις διαφημιστικές εκστρατείες του υπουργείου Υγείας εντοπίζονται και σωστά οι επικίνδυνες συνέπειες του καπνίσματος στις νεαρές ηλικίες, αντίθετα στο στρατό οι νέοι ακριβώς άνθρωποι-αφού στην ΕΛΔΥΚ στέλνονται στρατιώτες έως 25 ετών- παρακινούνται να καπνίζουν όσο το δυνατόν περισσότερο!
Οι καταγγελίες προέρχονται από φαντάρους που υπηρετούν στο ΚΕΕΜ Σπάρτης και τους γονείς τους που δηλώνουν εξαγριωμένοι, «γιατί κατανοούν ότι οι αξιωματικοί χρησιμοποιούν ανήθικες, απάνθρωπες και επικίνδυνες για την υγεία των παιδιών τους μεθόδους, προκειμένου να φέρουν σε πέρας την αποστολή τους».
Το Δίκτυο καλεί το Γενικό Επιτελείο Στρατού και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας να σταματήσουν να πιέζουν τους φαντάρους και να τιμωρήσουν παραδειγματικά τους αξιωματικούς που απειλούν και εμπαίζουν τους φαντάρους και τις οικογένειες τους. Παράλληλα, ζητά από τους φαντάρους να βγουν άμεσα αναφορά, παραπονούμενοι στο διοικητή του Κέντρου Εκπαίδευσης. «Να απαιτήσουν να τους δείξουν το νόμο ή τη διαταγή που προβλέπει την Υποχρεωτική μετάθεση τους στη Μεγαλόνησο. Αν δεν υπάρχει, ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ, τότε η διαταγή μετάθεσης τους δεν στηρίζεται στη Νομοθεσία. Έχουν κάθε δικαίωμα και μάλιστα έχουν ορκιστεί να υπερασπίζουν το Σύνταγμα και τους Νόμους, άρα είναι υποχρεωμένοι να Αρνηθούν την εκτέλεση Παράνομης Διαταγής».source:tvxs.gr
top