Οι γκέι περνούν καλύτερα στη...

Μύκονο!



Υπάρχουν μέρη στον κόσμο που ο περίγυρος δεν κάνει τους ομοφυλόφιλους να νιώθουν παρείσακτοι, αντιθέτως οι γκέι μπορούν να εκδηλωθούν δημόσια, χωρίς να νιώσουν έντονα βλέμματα πάνω τους.

Ανάμεσα στα δέκα πιο δημοφιλή γκέι friendly μέρη του κόσμου είναι και η Μύκονος. Το αιγαιοπελαγίτικο νησί κατέκτησε τη φήμη του ως γκέι προορισμός ήδη από τη δεκαετία του 1960. Η διασκέδαση, οι ωραίες παραλίες αλλά και οι αρχαιοελληνικές αναφορές στην ομοφυλοφιλία αποτελούν πόλο έλξης εδώ και πολλά χρόνια.
Στις ΗΠΑ, ξεχωρίζουν δύο μεγαλουπόλεις. Εδώ και χρόνια το Σαν Φρανσίσκο θεωρείται από τους πιο γκέι friendly προορισμούς. Ειδικά τώρα που η Καλιφόρνια επέτρεψε τους γάμους ομοφυλοφίλων, η πόλη αποτελεί ιδανικό μέρος για να ενωθούν γκέι ζευγάρια με τα «αιώνια» δεσμά. Αυτή όμως που θεωρείται η «γκέι» πρωτεύουσα του κόσμου είναι η Νέα Υόρκη, καθώς εδώ οι διακρίσεις για τους ομοφυλόφιλους δεν έχουν καμία θέση. Τα πιο διάσημα γκέι μέρη της πόλης είναι το Greenwich Village, το Chelsea και το East Village.

Πολύ διάσημος προορισμός και το Σίδνεϊ. Η ομοφυλοφιλία ήταν παράνομη μέχρι το 1984 στη Νέα Νότιο Ουαλία, ωστόσο από τότε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι. Το γκέι φεστιβάλ της πόλης είναι από τα πιο δημοφιλή στον κόσμο, διαρκεί τρεις εβδομάδες και το πάρτι μεταφέρεται καθημερινά σε κεντρικούς δρόμους του Σίδνεϊ.
Τη δεκάδα συμπληρώνουν οι πόλεις: Άμστερνταμ, Κοπεγχάγη, Παρίσι, Βαρκελώνη, Λονδίνο και Βερολίνο.
Στον αντίποδα, βρίσκονται τα μέρη που σίγουρα πρέπει να αποφύγει κανείς αν είναι ομοφυλόφιλος:

Σαουδική Αραβία (η ομοφυλοφιλία τιμωρείται με θανατική ποινή!)
Ιράν (αξέχαστη έχει μείνει η ατάκα του προέδρου Αχμαντινετζάντ το 2007 ότι στο Ιράν δεν υπάρχουν ομοφυλόφιλοι)
Τζαμάικα (το χειρότερο μέρος στην Αμερική για να είσαι γκέι)
Αφγανιστάν (αλίμονο, αν ένας γκέι πέσει στα χέρια των ταλιμπάν!)
Νιγηρία (ακόμα και το να υποστηρίξεις δημόσια έναν γκέι θα σε οδηγήσει στη φυλακή)
source:protothema.gr
top