Google-Λογοκρισία: 1-1...


Διαφημίσεις Google

ΠλαίσιοΥπολογιστές, Laptop, Τηλεοράσεις &
Τηλεφωνία 24 ώρες το 24ωρο εδώ!
www.plaisio.gr
Η Google ξεκινάει να αντεπιτίθεται σε όλες τις περιπτώσεις που αναγκάζεται να φιλτράρει το περιεχόμενο που προσφέρει, αφού χάρη σε ένα νέο εργαλείο της μηχανής ο χρήστης θα μπορεί να βλέπει τους περιορισμούς που έχουν τεθεί. Με αυτό τον τρόπο η δημοφιλής εταιρία θα προσπαθήσει να επιβεβαιώσει τις ενέργειες ορισμένων κυβερνήσεων που της έχουν ζητήσει να παραμετροποιήσει τα αποτελέσματα που φέρνει το Google.com στους χρήστες του.
Συγκεκριμένα, το Transparency Report (http://www.google.com/transparencyreport) αναφέρει χαρακτηριστικά σε ποιες περιοχές δεν είναι διαθέσιμες οι υπηρεσίες της Google, καθώς και ποιες χώρες έχουν κάνει αίτηση για αφαίρεση ή περιορισμό στα αποτελέσματα που εμφανίζει.

Αν και ο βασικός στόχος είναι άλλος (να φύγει από τη Google η... καυτή πατάτα των ευθυνών), η εταιρία αναφέρει πως πλέον οι χρήστες θα μπορούν να εντοπίσουν αν υπάρχει θέμα λογισμικού ή server για τις περιπτώσεις περιορισμένων αποτελεσμάτων.Το ακόμη πιο ενδιαφέρον εργαλείο είναι το Government Requests (http://www.google.com/transparencyreport/governmentrequests/), όπου απεικονίζει στον παγκόσμιο χάρτη ποιες χώρες έχουν κάνει αιτήματα για το οτιδήποτε μπορεί να διαφοροποιήσει τη λειτουργία του site.source:nooz.gr
top