Αμερικανίδα φοιτήτρια 

δολοφόνησε τη συγκάτοικό της...


Οι ζωές της 20χρονης Αμερικανίδας Amanda Knox και της 21χρονης Βρετανίδας Meredith Kercher διασταυρώθηκαν τυχαία σε ένα διαμέρισμα στην Ιταλία, όπου είχαν βρεθεί για σπουδές. Μόνο που, για την άτυχη Kercher, έμελλε να είναι και η τελευταία επί γης κατοικία της.
Και αυτό επειδή η Kercher βρέθηκε άγρια δολοφονημένη το Νοέμβριο του 2007 στο διαμέρισμά της, στην Περούτζα, που μοιραζόταν με την Knox και δύο ακόμα ιταλίδες φοιτήτριες. Ενώ αρχικά υπήρχαν ενδείξεις ότι επρόκειτο για μια διάρρηξη που πήγε πολύ στραβά, η αστυνομία σύντομα στράφηκε προς την περίπτωση δολοφονίας.
Όντως, η ιταλική αστυνομία συνέλαβε λίγες μέρες αργότερα την συγκάτοικο της Kercher, Amanda Knox, τον ιταλό φίλο της Raffaele Sollecito, και τον επίσης Ιταλό Rudy Hermann Guede, οι οποίοι αφού είχαν επιτεθεί με άγριες σεξουαλικές διαθέσεις στην Kercher για να καταλήξουν να της κόψουν την καρωτίδα με ένα κουζινομάχαιρο. Μέσα στον πανικό τους, αποφάσισαν να σπάσουν ένα παράθυρο και να δημιουργήσουν την εικόνα ότι κάποιος είχε μπει στο διαμέρισμα για να κλέψει.
Μετά από μια δίκη που τράβηξε πάνω της αρκετά φλας από τα ιταλικά media, η Knox κρίθηκε ως η βασική ένοχος και καταδικάστηκε σε 26 χρόνια κάθειρξη, για δολοφονία και βιασμό. Ο Sollecito και ο Guede «έφαγαν» 25 και 30 χρόνια αντίστοιχα για τις ίδιες κατηγορίες, μόνο που ο Guede κατάφερε και τα μείωσε σε 16 ασκώντας έφεση.
Η φοβερή αυτή ιστορία πρόκειται να γυριστεί σε ταινία για λογαριασμό του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου Lifetime για να προβληθεί μέσα στο 2011. Το σενάριο γράφει αυτή την εποχή η Wendy Battles, η οποία έχει υπογράψει επεισόδια του «CSI New York» και του «Law & Order».
Στο ρόλο της Knox θα δούμε την ανερχόμενη Hayden Panettiere, που έγινε γνωστή μέσα από την επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά «Heroes».source:nooz.gr
top