Παγκόσμιο ρεκόρ συγκέντρωσης ιδιοκτητών Mazda MX-5...


Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης
Στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες θα καταγραφεί ως η μεγαλύτερη συγκέντρωση ιδιοκτητών του Mazda MX-5, που πραγματοποιήθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου στο Έσεν. Συγκεκριμένα, «παρέλασαν» 459 MX-5, καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ των 249 αυτοκινήτων, που είχε πραγματοποιηθεί στη Νέα Ζηλανδία. «Ο ενθουσιασμός που κυριάρχησε σε αυτή την εκδήλωση ήταν εκπληκτικός» δήλωσε ο πρόεδρος και CEO της Mazda Motor Europe, Jeff Guyton, και συνέχισε: Περισσότεροι από 600 ιδιοκτήτες MX-5 υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής, τόσοι πολλοί που δυστυχώς δεν είχαμε τον αντίστοιχο χώρο εξαιτίας τεχνικών θεμάτων. Η εκδήλωση, η παρέλαση, οι θεατές απέδειξαν για μια ακόμη φορά τον λόγο που το Mazda MX-5 παραμένει ακόμα το καλύτερο-αγαπημένο σπορ αυτοκίνητο του πλανήτη».
Το παλαιότερο MX-5 ηλικίας 21 ετών και 2 μηνών ήταν από την Πράγα
Το παλαιότερο MX-5 ηλικίας 21 ετών και 2 μηνών ήταν από την Πράγα
Αυτοκίνητα από 17 χώρες έλαβαν μέρος στην προσπάθεια για την κατάρριψη του παγκόσμιου ρεκόρ, ενώ η πλειονότητα των συμμετεχόντων προερχόταν από τη Γερμανία. Διάφορα βραβεία δόθηκαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, καθώς και στο πάρτι που ακολούθησε μετά την κατάρριψη του παγκόσμιου ρεκόρ. Ένα ΜΧ-5 από τη Μόσχα μαζί με 9 ακόμα ρωσικά, διένυσαν απόσταση 2.800 χλμ για να λάβουν μέρος στην παρέλαση. Το βραβείο για το παλαιότερο MX-5 δόθηκε σε ένα ΜΧ-5 ηλικίας 21 ετών και 2 μηνών από την Πράγα και το βραβείο για τα περισσότερα διανυθέντα χιλιόμετρα (344.624 χλμ) σε ένα ΜΧ-5 από την Ελβετία.

Οι επισκέπτες της εκδήλωσης ψήφισαν για το ωραιότερο MX-5, ενώ ένα ολοκαίνουριο επετειακό ΜΧ-5 (20th Anniversary Edition MX-5) παραδόθηκε στον τυχερό του διαγωνισμού σχεδίου, που διεξήχθη on-line πριν από την εκδήλωση.
source:zougla.gr
top