Πόσοι είναι τελικά οι Ρομά 

στην Ελλάδα;

Πόσοι είναι τελικά οι Ρομά στην Ελλάδα; Ο γαλλικός Τύπος δίνει διαφορετικές απαντήσεις, υπολογίζοντάς τους από 65.000 έως 350.000.
Η «Le Figaro» δημοσιεύει άρθρο, υπό τον τίτλο «Ρομά: η μεγάλη σπαζοκεφαλιά της Ευρώπης», το οποίο αναφέρεται στη διασπορά των Ρομά στην Ευρώπη, επισημαίνοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στις χώρες καταγωγής τους και στις δυσκολίες ενσωμάτωσής τους στις διάφορες χώρες υποδοχής.
Αν και στο κείμενο της Arielle Thedrel δεν υπάρχει αναφορά στην Ελλάδα, σε χάρτη της Ευρώπης που συνοδεύει το άρθρο σημειώνεται ότι στην χώρα μας κατοικούν περίπου 220.000 Ρομά, σύμφωνα με στοιχεία του 2007.
Παράλληλα, ο κοινωνιολόγος Jean-Pierre Liegeois κάνει μία διαφορετική εκτίμηση σε άρθρο του στη «Liberation» με τίτλο «Οι Ρομά, μετακινούμενοι εξ ανάγκης». Ο Liegeois αναφέρεται στην μεγάλη παρουσία των Ρομά στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες και στην μεταναστευτική τους κουλτούρα, ενώ αναφέρει ότι οι Ρομά υπολογίζονται μεταξύ των 10 και 12 εκ., στην Ευρώπη.
Όσον αφορά στην Ελλάδα, σε χάρτη της Ευρώπης που συνοδεύει το άρθρο και περιλαμβάνεται σε βιβλίο του αρθρογράφου που θα κυκλοφορήσει τον προσεχή Οκτώβρη από τις εκδόσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης, εκτιμάται ότι ο πληθυσμός των Ρομά ανέρχεται σύμφωνα με τις χαμηλότερες εκτιμήσεις στις 65.000 και σύμφωνα με τις υψηλότερες στις 350.000.source:tvxs.gr
top