Μάχη Google -Yahoo! Τώρα 

και για τα γραφεία...


Μέχρι σήμερα η «μάχη» μεταξύ των δύο πιο δημοφιλών «ιντερνετικών πολυεργαλείων», της Yahoo Inc. και της Google Inc., περιοριζόταν στις καινοτομίες, τις παροχές προς τους πελάτες – χρήστες και στην … «αρπαγή» στελεχών από τρίτες εταιρείες του χώρου.

Από την ημέρα  που η ανθρωπότητα έμαθε για  την περιβόητη Silicon Valley, για την «καρδιά» δηλαδή της νέας εποχής στο χώρο των πληροφοριών και της επικοινωνίας, οι δυο μεγαλύτερες εταιρείες διαχείρισης του αχανούς Διαδικτύου συναγωνίζονται για την πρωτοκαθεδρία στην παγκόσμια αγορά.

Μόνο που τώρα φαίνεται πως ο ανταγωνισμός τους περνάει και σε μια άλλη φάση και  έκφανση. Που η αλήθεια είναι  πως για τα δεδομένα των δύο  εταιρειών και δη για το αντικείμενό  τους κρίνεται τουλάχιστον … «αναχρονιστικός»! Γιατί ποιος θα περίμενε πως οι δυο αυτές εταιρείες θα αποδίδονταν σε έναν αγώνα για το ποια θα κατασκευάσει τα μεγαλύτερα, πιο σύγχρονα και πιο … φανταχτερά γραφεία!!!

Εξ ΄ου και το σχέδιο της διοίκησης της Yahoo! να χτίσει ένα νέο «στρατηγείο» στην περιοχή της Santa Clara στην Καλιφόρνια, σχετικά κοντά δηλαδή τόσο στα σημερινά κεντρικά της γραφεία στο Sunnyvale, αλλά και μόλις 10 μίλια μακριά από το «στρατόπεδο» της μεγάλης ανταγωνίστριας Google. Μόνο που ο όρος «στρατηγείο» ίσως να μην επαρκεί να αποδώσει το μέγεθος του σχεδίου που συνέλαβαν οι ιθύνοντες της Yahoo.

Οι οποίοι οραματίζονται  ένα από τα μεγαλύτερα real estate projects των τελευταίων ετών στις ΗΠΑ, δηλαδή τη δημιουργία ενός πραγματικού campus , ενός συμπλέγματος 13 6όροφων κτιρίων, με πάνω από 3 εκατομμύρια τετραγωνικά πόδια (ή αν προτιμάτε περί τις 250.000 τετραγωνικά μέτρα !) σε πάνω από 10.000 στρέμματα γης!!!

Με δυο λόγια  σχεδιάζουν το μεγαλύτερο εταιρικό χώρο στη Silicon Valley, κατά τι μεγαλύτερο από τα σημερινά γραφεία της Google. Η οποία παρεμπιπτόντως , φιλοξενεί στα δικά της «γραφεία», ευρύτερα γνωστά και ως "Googleplex," περί τους 7.000 υπαλλήλους περισσότερους από τη Yahoo.

Αυτή η «πρόκληση» πάντως δεν θα μπορούσε να μείνει αναπάντητη από τη Google που με τη σειρά της άφησε να διαρρεύσει πως μέσα στην επόμενη χρονιά θα προσπαθήσει να … επεκτείνει τα δικά της γραφεία, αγοράζοντας χώρο από το παρακείμενο κέντρο ερευνών της NASA ( Ames Research Center).

Τελικά αν κάποιοι  πραγματικά δεν θα κινδυνεύσουν άμεσα  από την κρίση στη Silicon Valley, αυτοί δεν είναι άλλοι από τους εργολάβους!source:protothema.gr
top