Προσοχή : Tα SMS μπορούν 

να σκοτώσουν!

Σύμφωνα με βρετανική έρευνα του Πανεμιστημίου του Αστον στο Μπέρμιγχαμ, ένας στους δέκα χρήστες κινητών τηλεφώνων έχει ήδη τραυματιστεί, έστω και ελάχιστα, από αμέλεια ή απροσεξία του στον δρόμο την ώρα που πληκτρολογούσε μήνυμα σε κάποιον. Δύο νέοι άνθρωποι σκοτώνονται καθημερινά στο Λονδίνο από απροσεξία τους την ώρα που πληκτρολογούν SΜS περπατώντας.

Αυτό συμβαίνει γιατί την ώρα που στέλνεις ένα SMS έχεις όλη σου την προσοχή εκεί αγνοώντας τους κινδύνους που βρίσκονται γύρω σου. Στα πλαίσια της έρευνας έγινε το εξής πείραμα: Έβαλαν κάποιους εθελοντές να ακολουθήσουν ένα φωτεινό μονοπάτι την ώρα που πληκτρολογούσαν ένα μήνυμα στο κινητό τους. Γύρω τους άναβαν διάφορες ενδείξεις που τους προειδοποιούσαν για πιθανό κίνδυνο. Ωστόσο οι εθελοντές αδυνατούσαν λόγω της προσήλωσης στο κινητό τους τηλέφωνο να προσέξουν έναν στους πέντε πιθανούς κινδύνους για τη σωματική τους ακεραιότητα.

''Αυτό σημαίνει ότι σε όρους καθημερινότητας ένας πεζός που πληκτρολογεί μήνυμα την ώρα που περπατάει αδυνατεί να προσέξει ένα στα πέντε φανάρια, στύλους, ακόμη και διερχόμενα αυτοκίνητα'' επισημαίνει η δρ Λούμντσεν, προσθέτοντας πως τα κινητά τηλέφωνα είναι σχεδιασμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να απαιτούν όλη μας την προσοχή, οπότε είναι λογικό, όταν γράφουμε ένα SΜS, μεγάλο μέρος του εγκεφάλου μας να είναι προσηλωμένο μόνο στη συγκεκριμένη συσκευή.source:tlife.gr
top