Στα τέλη Οκτωβρίου θα 

πραγματοποιηθούν τα «τεστ αντοχής» των ελληνικών τραπεζών...


Οι ρυθμιστικές αρχές θέλουν να αξιολογήσουν τα αποτελέσματα εννεαμήνου των τραπεζών, καθώς και την εξέλιξη της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας
Οι ρυθμιστικές αρχές θέλουν να αξιολογήσουν τα αποτελέσματα εννεαμήνου των τραπεζών, καθώς και την εξέλιξη της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας 
Αθήνα
Τη μετάθεση κατά ένα μήνα των «τεστ αντοχής» στις ελληνικές τράπεζες αποφάσισαν ΔΝΤ, ΕΚΤ και Κομισιόν, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times τη Δευτέρα.

Αυτό αποφασίστηκε προκειμένου η κυβέρνηση να έχει τον απαραίτητο χρόνο για να ελέγξει την επιτυχία του road show και να αντλήσει χρηματοδότηση από τις διεθνείς αγορές.

Επιπλέον, οι ρυθμιστικές αρχές θέλουν πρώτα να αξιολογήσουν τα αποτελέσματα εννεαμήνου των τραπεζών, καθώς και την εξέλιξη της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας.

Η συμφωνία της τρόικας με την ΤτΕ προβλέπει τη διενέργεια των τεστ προς τα τέλη Οκτωβρίου.
«Μια επιτυχημένη αύξηση κεφαλαίου από την ΕΤΕ θα δώσει ώθηση στην εμπιστοσύνη των επενδυτών […] Επίσης, θα επιταχύνει τις συγχωνεύσεις και εξαγορές που βρίσκονται ήδη υπό συζήτηση», σχολίασε στην εφημερίδα Έλληνας τραπεζίτης.
Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι την Τρίτη έχει προγραμματιστεί δημοπρασία εντόκων γραμματίων τρίμηνης διάρκειας, με την προσοχή των αναλυτών να είναι στραμμένη στις προσφορές που θα κατατεθούν, καθώς και στα επίπεδα στα οποία θα διαμορφωθεί το επιτόκιο δανεισμού.
Την είδηση επιβεβαίωσε και στέλεχος της ΤτΕ, που μίλησε στο Reuters.
«Τα stress tests δεν θα γίνουν τον Σεπτέμβριο», είπε το στέλεχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του. «Θα γίνουν αργότερα το φθινόπωρο, πολύ πιθανόν τον Οκτώβριο», προσέθεσε.source:in.gr
top