ΕΡΤ: Αναρτήθηκε η λίστα 

των μπόνους 2006-2008...

Λύνεται σιγά-σιγά το «μυστήριο» με τις αμοιβές στη δημόσια τηλεόραση μετά και την χθεσινή ανάρτηση του ονομαστικού καταλόγου των στελεχών και υπαλλήλων που πριμοδοτήθηκαν με μπόνους συνολικού ύψους 2.329.867 ευρώ κατά τη διετία 2006-2008. Την απόφαση για την ανάρτηση του σχετικού καταλόγου είχε λάβει το Διοικητικό Συμβούλιο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στην έκτακτη και επεισοδιακή συνεδρίασή του στις 2 Αυγούστου, κατόπιν εντολής της ηγεσίας του υπουργείου Πολιτισμού.
Ο κατάλογος, που αποκαλύπτει την κακοδιαχείρηση και τη σπατάλη του δημόσιου χρήματος στην κρατική τηλεόραση, αναρτήθηκε σε πίνακα ανακοινώσεων της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. Η ΕΡΤ απέστειλε ανακοίνωση σχετικά με την ανάρτηση των ονομάτων και των μπόνους, αλλά αρνήθηκε να δώσει στους δημοσιογράφους τις σχετικές λίστες με τη δικαιολογία ότι κάτι τέτοιο δεν καλυπτόταν από τον κανονισμό της εταιρείας.
Όσοι από τους δημοσιογράφους επιθυμούσαν να είναι γνώστες του καταλόγου θα έπρεπε να προσέλθουν οι ίδιοι στο Ραδιομέγαρο – όσοι όμως από αυτούς κατέφτασαν στο σημείο όπου βρισκόταν η απόδειξη του «ξέφρενου» πάρτι, χρειάστηκε τελικά να αποχωρήσουν άπρακτοι καθώς οι φύλακες τους είπαν ότι οι διευθυντές δεν ήταν ενήμεροι. Ενδεικτική της έλλειψη οργάνωσης και υπευθυνότητας στη λειτουργία της κρατικής τηλεόρασης ήταν η αναταραχή που ακολούθησε.
Πολλοί από τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, μόλις έμαθαν για την ανάρτηση των καταλόγων επικοινώνησαν με τη διοίκηση δηλώνοντας ότι δεν ήταν γνώστες της χορήγησης μπόνους και ότι ενημερώνονταν μετά την πριμοδότηση των δύο ή τριών επιπλέον μισθών. Πάντως, όπως προκύπτει από τις αιτιολογίες για τις επιπλέον αμοιβές, οι περισσότεροι τις έπαιρναν γιατί έκαναν απλώς τη δουλειά τους, σημειώνει το άρθρο.
Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως ο κ. Α. Μπουρδάρας , ειδικός γραμματέας του Σώματος Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, στο πόρισμά του ανέφερε ότι στην πλειονότητα των περιπτώσεων δεν πληρούνταν οι προϋποθέσεις χορήγησής των μπόνους. Όσον αφορά στα μπόνους που δόθηκαν από το 2009 ως τον Απρίλιο του 2010 θα ανακοινωθούν μετά τον Σεπτέμβριο

από την εφημερίδα Τα Νέα
source:tanea.gr
top