"Χτύπησαν" το Βάι την 

ώρα της σύσκεψης για την Πρέβελη!


Την ώρα που οι εμπλεκόμενοι φορείς  αποφάσιζαν μια σειρά μέτρων  για την προστασία του Βάι και την αναδάσωση του κατεστραμμένου τοπίου στην Πρέβελη, διάλεξαν οι εμπρηστές για να αποπειραθούν να κάψουν και το δεύτερο μοναδικού κάλλους φοινικόδασος της Κρήτης! Απέτυχαν, όμως, χάρη στην έγκαιρη επέμβαση μιας τουρίστριας!

Στην  σύσκεψη που έγινε στα γραφεία  της Περιφέρειας Κρήτης, αποφασίστηκε  να κηρυχθεί άμεσα αναδασωτέα  η καμένη περιοχή στην Πρέβελη, να περιφραχθεί, να καθαριστεί από σκουπίδια και καμένα πεύκα και να απαγορευθεί η βόσκηση, να ολοκληρωθούν τα μονοπάτια πρόσβασης και να γίνουν αντιπλημμυρικά έργα με προϋπολογισμό ύψους 300.000 ευρώ.Ανάλογα έργα θα γίνουν και στο Βάι, που προβλέπεται να συνδεθεί και αυτό με το σύστημα πυρανίχνευσης της Περιφέρειας.

Όμως, την ώρα της σύσκεψης, το μοναδικής  αξίας φοινικόδασος μπήκε στο  στόχαστρο εμπρηστών! Το πρωί  της Τετάρτης, μία τουρίστρια  εντόπισε ανάμεσα στους φοίνικες ένα αναμμένο στουπί και κάλεσε σε βοήθεια. Αμέσως σήμανε συναγερμός στην Πυροσβεστική, το Δασαρχείο και την Αστυνομία, αλλά ευτυχώς η φωτιά που προκλήθηκε ήταν μικρής έκτασης και κατασβέστηκε εγκαίρως.source:protothema.gr
top