Η επιστράτευση των

πράσινων γυναικών...

Birbili Papandreou.jpg
Με προσκλητήριο γυναικών μοιάζει ο σχεδιασμός της Ιπποκράτους για την επιλογή υποψηφίων στις προσεχείς αυτοδιοίκητες εκλογές. Όσον αφορά τον Δήμο Αθηναίων θεωρείται δεδομένη η επιθυμία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για την Φώφη Γεννηματά, αν και η ίδια δεν έχει ξεκαθαρίσει τι θέλει να κάνει.
Για την νησιωτική χώρα ως προς την Περιφέρεια Ιονίων παίζεται η υποψηφιότητα της «ατυχήσασας» πλην αξιαγάπητης Άντζελας Γκερέκου. Η ίδια έχει πλήρη πολιτική πλατφόρμα τόσο για την ανάπτυξη της νησιωτικής περιφέρειας, καθώς ήδη από την περίοδο μαθητείας της στα έδρανα της αντιπολίτευσης είχε ασχοληθεί με την «νησιωτικότητα» και την μη ένταξη τότε των Ιονίων Νήσων στο πάλε ποτέ ΥΕΝΑΝΠ. Το πέρασμα της δε από τον θώκο του τουρισμού της προσέθεσε πολύτιμη «κυβερνητική» εμπειρία, άσχετα την παράπλευρη απώλεια της εξόδου της από την κυβέρνηση. Παρόλα αυτά παραμένει η αγαπημένη των συμπατριωτών της, κάτι που αποτελεί ισχυρή παράμετρο νίκης!
Στο Βόρειο Αιγαίο υπάρχει η αξιόλογη περίπτωση της βουλευτού Χίου Ελπίδας Τσουρή. Έχει ασχοληθεί κοινοβουλευτικά επί σειρά ετών με τα θέματα ναυτιλίας και ακτοπλοΐας ενώ γνωρίζει καλά τον αντίπαλό της από τη ΝΔ Παύλο Βογιατζή, ο οποίος αν και Μυτιληνιός έχει ισχυρά ερείσματα στο νησί της Χίου.
Στην περίπτωση της περιφέρειας Αττικής, η Ιπποκράτους φέρεται να αμφιταλαντεύεται ανάμεσα σε Μπιρμπίλη και Κατσέλη. Εκ του πονηρού αναφέρουν άλλοι, καθώς επιθυμούν με τον ένα ή άλλο τρόπο να βγάλουν από την κεντρική πολιτική σκηνή μία από τις δύο! Η Λούκα Κατσέλη αντιμετωπίζει κάθε φορά τα βέλη των συναγωνιστών της περί αναποτελεσματικότητας και έχει ταλαιπωρήσει το Μαξίμου με τις κατά καιρούς διαφωνίες και διαμάχες εντός κυβέρνησης. Η ίδια μέσω διαρροών δηλώνει ότι δεν το σκέφτεται. Προφανώς φτάνει η έως τώρα ενασχόληση με την πολιτική και τα αυτοδιοικητικά της αδερφή της Νόρας.
Το σενάριο Μπιρμπίλη φούντωσε μετά το βραχυκύκλωμα με την ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και τα περί απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας. Οι συνάδελφοί της καταλογίζουν ακτιβισμό στις αντιδράσεις της που δεν συνάδουν με τα καθήκοντά της ως κυβερνητικό στέλεχος. Βέβαια αυτός ο ακτιβισμός της είναι που την κάνει αγαπητή στον πρόεδρο! Οπότε για την περίπτωσή της μάλλον θα αποφανθεί η «κυβέρνηση» της Πάρου, όπως άλλωστε και για το θέμα του ανασχηματισμού. 
source:parapolitika.gr
top