Βουρτσίζετε τα δόντια σας; 

Φροντίζετε την υγεία της καρδιάς σας!

Γιώτα Δημητριάδη
Ξέρατε πως με το να βουρτσίζετε τα δόντια σας, δεν προστατεύετε μόνο την υγιεινή της στοματικής σας κοιλότητας αλλά και την καρδιά σας! Ναι, ναι καλά διαβάσατε!


Σύμφωνα με έρευνα σκοτσέζων επιστημών αν δεν πλένουμε τα δόντια μας δύο φορές την εβδομάδα θέτουμε σε κίνδυνο και την υγεία της καρδιάς μας.
Στην επιστημονική κοινότητα ήταν ήδη γνωστό πως οι φλεγμονές των ούλων αλλά και στο στόμα διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη δημιουργία των φραγμένων αρτηριών, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακή προσβολή.
Τώρα η έρευνα προχώρησε και στη συχνότητα του βουρτσίσματος και από τους 11.000 συμμετέχοντες στους οποίους μετρήθηκε η αρτηριακή πίεση , μελετήθηκε το οικογενειακό ιστορικό και έγιναν εξετάσεις αίματος οι 555 που στη διάρκεια των οκτώ ετών της έρευνας δεν φρόντιζαν τα δόντια τους υπέστησαν κάποιο καρδιακό επεισόδιο, συνήθως έμφραγμα.
Άλλοι σημαντικοί παράγοντες, που οδηγούν σε καρδιολογικά προβλήματα είναι η παχυσαρκία, το κάπνισμα, η κληρονομικότητα, το στρες και η έλλειψη άσκησης. Αν όμως φροντίζουμε την υγιεινή των δοντιών μας και τα βουρτσίζουμε δύο φορές την εβδομάδα σύμφωνα με την συγκεκριμένη έρευνα έχουμε 70% λιγότερες πιθανότητες να νοσήσουμε στην καρδιά. 
source:cosmo.gr
top