Στην τσιμπίδα του ΣΔΟΕ 

Παπαρίζου – Onirama...

Άγγελος Ανδρέου
Την καλοκαιρινή συναυλία της Έλενας Παπαρίζου και των Onirama στην Κεφαλλονιά “παρακολούθησαν” στελέχη του ΣΔΟΕ , όπου και διαπίστωσαν σωρεία παραβάσεων, όπως δημοσιεύει το Πρώτο Θέμα.

Σύμφωνα λοιπόν με ρεπορτάζ των δημοσιογράφων Κωστή Πλατζου και Βασίλη Γουλα, στη συναυλία που δόθηκε από τους καλλιτέχνες την περασμένη Τετάρτη στο γήπεδο Αγίου Αντωνίου στο Ληξούρι, κλιμάκιο του ΣΔΟΕ κατάσχεσε 8.000 αθεώρητα εισιτήρια ενώ εντόπισαν και ιδιωτικό συμφωνητικό των καλλιτεχνών που δεν είχε κατατεθεί στην εφορία.

Κανένα από τα 8.000 εισιτήρια που είχαν εκδοθεί για τον σκοπό της συναυλίας δεν είχε θεωρηθεί και μάλιστα κόστιζαν 20 ευρώ το καθένα. Από αυτά είχαν κοπεί 2.310 μέχρι τη στιγμή της εφόδου του ΣΔΟΕ, άρα είχαν εισπραχθεί πάνω από 46.000 (αφορολόγητα) ευρώ.

Μάλιστα, το κλιμάκιο του ΣΔΟΕ παραπέμπονταν από “υπεύθυνο” σε “υπεύθυνο” προκειμένου να μάθουν ποιος είναι ο διοργανωτής της συναυλίας, καθώς όλοι όσοι ήταν εκεί ισχυρίζονταν ότι δεν είναι αρμόδιοι για να τους μιλήσουν!

Όταν επιτέλους βρέθηκε ο υπεύθυνος, τους παρουσίασε ένα ιδιωτικό συμφωνητικό μεταξύ του ποδηλατικού ομίλου Λευκάδας και της εταιρείας “Γαλαξίας Παραγωγές Θεαμάτων” που είχε φέρει τους καλλιτέχνες για τη συναυλία.

Στο συμφωνητικό αυτό προβλεπόταν πληρωμή 56.580 ευρώ στην εταιρεία, ενώ είχε υπογραφεί στις 21 Ιουλίου 2010 και δεν είχε καν κατατεθεί στην αρμόδια ΔΟΥ.

Πάντως, όπως αναφέρει το δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος, το ΣΔΟΕ έχει σαφείς εντολές από το  Υπουργείο Οικονομικών να ελέγχει εξονυχιστικά πλέον κάθε συναυλία γνωστού καλλιτέχνη, αφού εκεί διαπιστώνονται οι περισσότερες περιπτώσεις φοροδιαφυγής. 
source:cosmo.gr
top