Αίτηση δημόσιας εγγραφής 

για να αντλήσει έως 

20 δισ. δολάρια κατέθεσε 

η General Motors...



Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών θα μειώσει το ποσοστό του στην GM κάτω από το 50%
Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών θα μειώσει το ποσοστό του στην GM κάτω από το 50% 
Νέα Yόρκη
Αίτηση δημόσιας εγγραφής-μαμούθ κατέθεσε την Τετάρτη η General Motors, επιβεβαιώνοντας τις σχετικές πληροφορίες που είχαν κυκλοφορήσει την περασμένη εβδομάδα, με στόχο να συγκετρώσει τα απαραίτητα κεφάλαια ώστε να αποπληρώσει την οικονομική βοήθεια που έχει πάρει από την αμερικανική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με σχετικό άρθρο του Bloomberg, στην αίτηση δεν αναφέρεται ο αριθμός των μετοχών ή το ποσό που θέλει να αντλήσει η κάποτε μεγαλύτερη, παγκοσμίως, αυτοκινητοβιομηχανία.


Η εισαγωγή των μετοχών, ένα χρόνο μετά τη χρεοκοπία της GM και το πακέτο διάσωσης που ακολούθησε από την αμερικανική κυβέρνηση, θα γίνει στα χρηματιστήρια της Νέας Υόρκης και του Τορόντο, αργότερα εντός του 2010 (πιθανότατα το Νοέμβριο).


Πριν τη χρεοκοπία, οι μετοχές της GM διαπραγματευόντουσαν στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.


Σύμφωνα με όσα είχε δηλώσει, την περασμένη εβδομάδα, πηγή της εταιρείας στο Bloomberg, η GM θα αντλήσει ένα ποσό από 12 έως 16 δισ. δολάρια.


Σύμφωνα με άλλες πηγές, το ποσό ίσως ανέβει στα 20 δισ. δολάρια, που θα είναι η μεγαλύτερη δημόσια εγγραφή στην ιστορία των ΗΠΑ. Στην πρώτη θέση της σχετικής κατάταξης παραμένει η Visa με 19,7 δισ. δολάρια το Μάρτιο του 2008.


Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών ελέγχει το 61% των μετοχών (304 εκατ. τίτλους) και σχεδιάζει να μειώσει το ποσοστό του κάτω από το 50%.


Σημειώνεται ότι στο δεύτερο φετινό τρίμηνο η GM ανακοίνωσε τα υψηλότερα κέρδη των έξι τελευταίων ετών περίπου, ύψους 1,54 δισ. δολαρίων, αυξημένα κατά 44% έναντι του πρώτου τριμήνου.
source:in.gr
top