Κυβέρνηση κατά 

αλευροβιομηχάνων για 

έλεγχο των τιμών...


Κυβέρνηση κατά αλευροβιομηχάνων για έλεγχο των τιμών
Με τη δαμόκλειο σπάθη των ελέγχων και των προστίμων απειλεί η κυβέρνηση τους αλευροβιομήχανους ώστε να μην εκμεταλλευτούν την άνοδο των τιμών στα σιστηρά -λόγω Ρωσίας- για να ανεβάσουν τις τιμές στην εγχώρια αγορά. Στόχος είναι να μην υπάρξει κύμα ανατιμήσεων σε βασικά αγαθά ώστε να μην ενταθούν οι πιέσεις στα χαμηλά εισοδηματικά στρώματα.
Δημοσιεύματα θέλουν την Επιτροπή Ανταγωνσμού να ξεκινά αυτεπάγγελτη έρευνα στις αλευροβιομηχανίες ενώ επίθεση σε γεωργούς και συνεταιρισμούς κάνουν τα ΜΜΕ... Η έρευνα της Επιτροπής ξεκίνησε μετά τις πρώτες δημόσιες τοποθετήσεις εκπροσώπων των αλευροβιομηχάνων για επικείμενες αυξήσεις έως και 30%. Όπως αναφέρεται, στην κατοχή της Επιτροπής έχουν περιέλθει στοιχεία και παραστατικά, από τα οποία προκύπτουν ενδείξεις για μη σύννομες πρακτικές.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ήδη το υπουργείο Οικονομίας βρίσκεται σε άτυπη διαπραγμάτευση με τους εκπροσώπους του κλάδου της αλευροβιομηχανίας, ώστε να εξομαλυνθεί το ταχύτερο δυνατό η αγορά και να μην προκύψουν επιπτώσεις στο δείκτη τιμών καταναλωτή, ο οποίος επηρεάζεται ιδιαίτερα από τα είδη πρώτης ανάγκης που συνδέονται με τα άλευρα (ζυμαρικά, αρτοσκευάσματα κλπ).
Η κυβέρνηση θα πράξει ό,τι απαιτείται ώστε «να μην υπάρξει αδικαιολόγητη αύξηση στα άλευρα, η οποία θα περάσει στα αρτοποιεία, στη ζαχαροπλαστική και τις ζωοτροφές», δήλωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής.
source:madata.gr
top