Πακιστάν: 4 εκατομμύρια

άστεγοι...


Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν μείνει άστεγοι από τις καταστροφικές πλημμύρες στο Πακιστάν αυξήθηκε σε πάνω από 4 εκατομμύρια, ανακοίνωσε την Πέμπτη (19/08), ο ΟΗΕ.


Τα Ηνωμένα Έθνη εκτιμούσαν προηγουμένως ότι περίπου 2 εκατ. άνθρωποι είχαν χάσει τα σπίτια τους από τις χειρότερες πλημμύρες στην ιστορία του Πακιστάν, οι οποίες άρχισαν πριν τρεις εβδομάδες.
"Κατά αδρές εκτιμήσεις, πάνω από 4 εκατ. άνθρωποι σε Σιντχ και Πουντζάμπ δεν έχουν στέγη πάνω από τα κεφάλια τους", δήλωσε ο Μαουρίτσιο Τζιουλιάνο, αναφερόμενος στις δύο επαρχίες στο νότιο και στο κεντρικό Πακιστάν που επλήγησαν περισσότερο από τις πλημμύρες. "Η κατάσταση προκαλεί μεγάλη ανησυχία", πρόσθεσε.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα αυξήσει την αρωγή της προς το Πακιστάν στα 70 εκατομμύρια ευρώ, ανακοίνωσε η επίτροπος αρμόδια για την ανθρωπιστική βοήθεια Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, η οποία θα μεταβεί επιτόπου στις 23 Αυγούστου.
"Οι ζημιές που οφείλονται στις πλημμύρες στο Πακιστάν είναι μεγάλες και εκατομμύρια άνθρωποι υποφέρουν. Τα επιπλέον κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για να ενισχυθούν οι επιχειρήσεις ανθρωπιστικής αρωγής που διεξάγονται από τους εταίρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην ανθρωπιστική βοήθεια", δήλωσε η Γκεοργκίεβα.
Ως τώρα η Επιτροπή είχε αποδεσμεύσει 40 εκατομμύρια ευρώ ως αρωγή για τα θύματα των πλημμυρών στο Πακιστάν.
Χωρίς να υπολογισθούν τα επιπλέον 30 εκατομμύρια ευρώ που αποδεσμεύθηκαν σήμερα, η Επιτροπή έχει παράσχει συνολικά τους δώδεκα τελευταίους μήνες 111,25 εκατομμύρια ευρώ ως βοήθεια προς το Πακιστάν.
source:cosmo.gr
top