Η κρίση τρομάζει τους 

Βρετανούς!


Μπορεί ο καύσωνας να μην έχει αγγίξει ακόμη τους Εγγλέζους, όπως τις υπόλοιπες βόρειες χώρες, αλλά όχι όμως και η κρίση.  Το ενδεχόμενο μιας οικονομικής ύφεσης κρέμεται σαν δαμόκλειος σπάθη πάνω από τα φοβισμένα κεφάλια της νέας κυβέρνησης ενώ οι πιθανότητες να βιώσουν «τα καλά της Ελλάδας»-όπως συνηθίζουν να λένε-γύρω στην Άνοιξη  αυξάνονται ολοένα και περισσότερο. Έτσι το πανηγυρικό κλίμα που συνόδεψε την επίσημη πλέον ανάληψη της νέας οικουμενικής τους κυβέρνησης σκοτείνιασε γρήγορα από τα σενάρια της πιο σοβαρής κρίσης στη χώρα, εδώ και δεκαετίες. Γι’αυτό και όλοι μιλάνε για τις πετυχημένες πρώτες «εκατό μέρες» των φιλελευθερο-συντηρητικών που συμπληρώθηκαν χτες με πολύ μεγάλες επιφυλάξεις.

Τα νέα οικονομικά μέτρα φαίνονται μεν δίκαια αλλά σκληρά και ούτε τα χαριτωμένα αστειάκια που αντάλλαξαν μεταξύ τους μέσα σε ένα σχεδόν αγαπησιάρικο κλίμα οι δυο νέοι ηγέτες δεν έπεισαν για το αντίθετο. Ακόμη και οι Ολυμπιακοί για τους οποίους ετοιμάζονται πυρετωδώς οι Λονδρέζοι δεν είναι ικανοί να ξεσηκώσουν το πεσμένο ηθικό: τα μαγαζιά της Όξφορντ Στριτ παραμένουν, στην πλεινότητα τους άδεια, κι αν δεν ήταν και οι τουρίστες, το Λονδίνο σίγουρα θα ακολουθούσε το δρόμο του «ανοχύρωτου» πλέον οικονομικά Παρισιού.


Κατά τα άλλα όμως ούτε το κρύο ομολογουμένως φετινό καλοκαίρι δεν στάθηκε ικανό να κρατήσει τους Λονδρέζους μακριά από τα πάρκα και τα φεστιβάλ. Οι συναυλίες δεν σταματάνε ποτέ στην πολύχρωμη μεγαλούπολη κι όλοι σήμερα μιλούν για τη συναυλία των Kasabian-του επίσημου «ποδοσφαιρκού» τους γκρουπ αφού η μουσική τους συνόδεψε τους αγώνες της Εθνικής τους ομάδας-που αναμένεται με αγωνία σήμερα το βράδυ. Μέχρι τότε οι Λονδρέζοι παίζουν κρυφτούλι με τον άστατο καιρό, πίνουνε τα παγωμένα τους κρασιά στα ντελικάτα καφέ-τρέμε, παλιά βρετανική μπυραρία!-και ντύνονται ακόμη πολύχρωμα και παρδαλά-ας μην ξεχνάμε ότι το Λονδίνο είναι η κατεξοχήν μοντέρνα πόλη που ακολουθεί τους ρυθμούς των ημερών. 
source:protothema.gr
top