Ο αμερικανικός στρατός 

εξετάζει το ενδεχόμενο 

συνεργασίας με το Wikileaks...



Ο αμερικανικός στρατός είναι έτοιμος να συζητήσει με τον ιστότοπο Wikileaks για να τον βοηθήσει να αφαιρέσει κάποιες ευαίσθητες πληροφορίες από τα 15.000 απόρρητα στρατιωτικά έγγραφα για τον πόλεμο στο Αφγανιστάν που ετοιμάζεται να δημοσιεύσει, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας υπεύθυνος του Wikileaks.

Ο αμερικανικός στρατός "εξέφρασε την πρόθεσή του να ξεκινήσει διάλογο για το θέμα, δήλωσαν ότι είναι έτοιμοι να συζητήσουν", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Κριστίν Χράφνσον, μέλος του ιστότοπου.


Σύμφωνα με τη στενή συνεργάτιδα του ιδρυτή του ιστότοπου Τζούλιαν Εσέιντζ αυτή η δήλωση έγινε "αυτή την εβδομάδα".


Ο Wikileaks είχε ζητήσει -μέχρι στιγμής χωρίς επιτυχία- βοήθεια από το Πεντάγωνο για να αναλύσει 15.000 απόρρητα στρατιωτικά έγγραφα προκειμένου να αφαιρέσει πληροφορίες που μπορεί να βλάψουν "αθώους που αντιμετωπίζουν μία σημαντική απειλή", όπως είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο Εσέιντζ το Σάββατο κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου στη Στοκχόλμη.


"Ο Wikileaks σίγουρα δεν έχει την πρόθεση να θέσει οποιονδήποτε σε άμεσο κίνδυνο", υπογράμμισε η Χράφνσον.


Στο μεταξύ οι αρχές της Ταϊλάνδης μπλόκαραν την πρόσβαση στο Wikileaks, επικαλούμενες λόγους ασφαλείας, δήλωσε σήμερα η κυβέρνηση.


Το μέτρο αποφασίστηκε ομόφωνα από την κυβέρνηση, εξήγησε η εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Πληροφοριών, Επικοινωνίας και Τεχνολογίας. "Η πρόσβαση στον ιστότοπο έχει προς το παρόν ανασταλεί με βάση το έκτακτο διάταγμα του 2005", πρόσθεσε.


Παρόλα αυτά οι χρήστες του ιστότοπου δήλωσαν ότι έχουν ακόμα πρόσβαση σε αυτόν.


Οι αρχές της Ταϊλάνδης έχουν εμποδίσει τα τελευταία χρόνια την πρόσβαση σε δεκάδες χιλιάδες σελίδες στο ίντερνετ με την κατηγορία της προσβολής της μοναρχίας, ένα παράπτωμα που τιμωρείται με 15ετή κάθειρξη. 
source:nooz.gr
top