Παραμένει «ατιμώρητος» 
ο βιασμός στις ΗΠΑ...
Ο βιασμός είναι ένα από τα εγκλήματα που τιμωρούνται λιγότερο στις Ηνωμένες Πολιτείες σύμφωνα με στοιχεία του FBI.
Το 2009 στις ΗΠΑ καταγράφηκαν 88.097 βιασμοί, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του FBI. Ωστόσο, τα θύματα και οι αστυνομικοί που ερωτήθηκαν από το Κογκρέσο χθες Τρίτη για το θέμα αυτό δήλωσαν ότι εξακολουθεί να είναι ένα από τα εγκλήματα που καταγγέλλεται αλλά και τιμωρείται λιγότερο στην χώρα.
«Είναι γνωστό ότι ο βιασμός είναι ένα από τα εγκλήματα που καταγγέλλονται λιγότερο στις ΗΠΑ. Εκτιμάται, με τρόπο εμπειρικό ότι στην αστυνομία αναφέρεται όχι περισσότερο από το 15% με 20% των περιπτώσεων» σημείωσε ο Μισέλ Ντέμπσεϊ, καθηγητής Δικαίου στο Πανεπιστήμιο της Βιλανόβα, κατά την διάρκεια ακρόασης στην δικαστική Επιτροπή της Γερουσίας.
Σύμφωνα με έρευνα σχετικά με την βία εναντίον των γυναικών, μία γυναίκα στις έξι έχει υποστεί σεξουαλική παρενόχληση κατά την διάρκεια της ζωής της στις ΗΠΑ, ενώ το ήμισυ των θυμάτων είναι κάτω των 18 ετών.
Μόνο το 5% των βιαστών κρίνονται ένοχοι και μόλις το 3% φυλακίζεται, όπως αποκάλυψε η Ελέανορ Σμιλ, πρόεδρος του Ιδρύματος Φεμινιστικής Πλειοψηφίας.
«Με λίγα λόγια: 15 βιαστές στους 16 παραμένουν ελεύθεροι» τόνισε το Εθνικό Δίκτυο για το Βιασμό, την Κακοποίηση και την Αιμομιξία.
Στην λίστα του FBI, ο βιασμός είναι το πιο σοβαρό έγκλημα μετά από τον φόνο.
source:kathimerini.gr
top