Τοσκάνη...

Γιατί αξίζει να την επισκεφτείς το φθινόπωρο

Τοσκάνη
Έχει γραφτεί ότι ο κόσμος δεν θα ήταν ίδιος χωρίς την Τοσκάνη και πως η ερώτηση αν αξίζει να βρεθεί κανείς εκεί, είναι απλά ρητορική. Μεθυστικά αρώματα, τοπία ανυπέρβλητης ομορφιάς, μεσαιωνική ατμόσφαιρα, θρύλοι, παραδόσεις. Όλα συγκεντρώνονται εδώ.

Η περιήγηση ξεκινά από την πρωτεύουσα της Τοσκάνης, την κοσμοπολίτικη Φλωρεντία -την «πρωτεύουσα» της Αναγέννησης και «καταφύγιο» πολλών καλλιτεχνών (Λεονάρντο Ντα Βίντσι, Μιχαήλ Άγγελος, Δάντης, Γαλιλαίος). Επισκεφθείτε την Πλατεία Piazza del Duomo, με τον ομώνυμο καθεδρικό ναό και τον τεράστιο τρούλο, την Piazza della Republica, με τα κομψά café, και το Palazzo degli Uffizi, με την κορυφαία συλλογή αναγεννησιακών έργων.


Στην Πίζα (105 χλμ. από τη Φλωρεντία) επισκεφθείτε τον περίφημο κεκλιμένο πύργο της, που έχει ανακηρυχθεί από την UNESCO ως «Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς». Στη Σιένα (75 χλμ. από τη Φλωρεντία), ξεκινήστε με μία βόλτα από την πλατεία Piazza del Campo, με το Δημαρχείο και τον ύψους 102 μ. πύργο, με την εξαιρετική πανοραμική θέα, και μην παραλείψετε μία επίσκεψη στην Εθνική Πινακοθήκη.

Η Τοσκάνη, το αληθινό μουσείο της Ιταλίας, πέρα από τις πόλεις της, φημίζεται και για τα κρασιά της που σαρώνουν τα διεθνή βραβεία ποιότητας. Πολλά από τα οινοποιεία της είναι επισκέψιμα και σας δίνουν τη δυνατότητα να δοκιμάσετε ονομαστές ετικέτες, όπως επίσης να μάθετε τα μυστικά του κρασιού από τους ειδικούς. Ένα από τα πιο φημισμένα είναι το Avignonesi (Montepulciano, Siena, tel. begin_of_the_skype_highlighting              +39 0578 724304      end_of_the_skype_highlighting, www.avignonesi.it), έξω από τη Σιένα όπου θα γευτείτε το διάσημο Vino Nobile.+39 0578 724304


Ένα road trip θα σας μεταφέρει στις πιο μαγευτικές και απόκρυφες περιοχές της Τοσκάνης, ανάμεσα σε καταπράσινες κοιλάδες, αρχοντικά χωριά, θέρετρα με φινέτσα μιας άλλης εποχής. Η περιοχή της Γκαρφανιάνα είναι η απάντηση στις παραπάνω εικόνες, το χωριό Μπάργκα, η λουτρόπολη Μπάνι Ντι Λούκα, η Πιστόια, το χωριό Βίντσι (γενέτειρα του Λεονάρντο ντα Βίντσι).  Το κέντρο της Τοσκάνης, στην κοιλάδα του Κιάντι, θεωρείται το καλύτερο κομμάτι της, προσφέρωντας ένα ταξίδι αισθήσεων, στα ομορφότερα χωριά, γεμάτα πύργους, αμπελώνες, φρούρια (Σαν Τζιμινιάνο Μοντεριτζιόνι, Μονταλτσίνο, Μοντεπουλτσιάνο).

Το ταξίδι: Μπορείτε να φθάσετε μέσω Ρώμης στην Πίζα. Το αεροδρόμιο Galileo Galilei είναι η κεντρική πύλη για την καρδιά της Τοσκάνης, κοντά σε όλους τους προορισμούς.

Διαμονή: Έχετε τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε πολυτελή ξενοδοχεία (4-5 αστέρων) μέσα σε ιστορικά κτίρια, με γούστο και λούστρο εποχής, σε πύργους, μοναστήρια και αββαεία ανακαινισμένα, και βέβαια σε μοναδικά αγροκτήματα και επαύλεις στην ύπαιθρο. http://www.tuscany.net.

Info: Η Τοσκάνη είναι περιοχή της Βόρειας Ιταλίας, με πληθυσμό 3.610.556 ανθρώπους.
source:yupi.gr
top