O Καραμανλής περνάει 

καταπληκτικά, του Newsweek...

«Δύο χρόνια πριν πτώχευσε η τράπεζα Lehman Brothers, η παγκόσμια οικονομία κατέρρευσε, ενώ εκατομμύρια άνθρωποι έχασαν τις εργασίες τους, τα σπίτια και τις αποταμιεύσεις τους. Οι υπαίτιοι της κρίσης περνάνε όμως καταπληκτικά», γράφουν οι Tomasz Deptuła, Marek Rabij και Sandra Samos στο περιοδικό Newsweek.
Στο δημοσίευμα, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι «ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κώστας Καραμανλής, ο οποίος ανέλαβε την εξουσία το 2004 διατάσσοντας εσωτερικό έλεγχο του κράτους και κατηγορώντας τους προκατόχους του για παραποίηση των οικονομικών δεικτών της χώρας, δεν κατάφερε να θέσει υπό έλεγχο την κρίση και τον Οκτώβριο του 2009 έχασε με μεγάλη διαφορά τις εκλογές».
«Οι διάδοχοί του στη συνέχεια αποκάλυψαν ότι η κυβέρνηση του Καραμανλή επίσης παραποιούσε τις εκθέσεις για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μετά από μια τέτοια οπισθοδρόμηση τερματίστηκε η πολιτική του καριέρα και σίγουρα έχει πλέον καταλήξει στον επιχειρηματικό κόσμο» σημειώνουν οι συντάκτες και προσθέτουν: «όπως ακριβώς και ο αξιωματούχος της κυβέρνησης του George W. Bush Christopher Cox, πρώην επικεφαλής της αμερικανικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και Χρηματιστηρίου (SEC), ο οποίος είχε κατηγορηθεί για έλλειψη της πρέπουσας επιτήρησης επί των περίπλοκων επενδυτικών μέσων και μετά την αποχώρηση από τη θέση του άρχισε να κερδίζει χρήματα».
Στο ίδιο περιοδικό, παράπλευρα του ανωτέρω άρθρου, σε άλλο κείμενο με τίτλο «Αυτοί ευθύνονται για την κακή τύχη», μεταξύ άλλων φιλοξενείται φωτογραφία του Κώστα Καραμανλή με την εξής λεζάντα «Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Έκρυβε το μέγεθος του ελλείμματος. Ηττήθηκε στις εκλογές».
Σχετικό είναι το άρθρο της χθεσινής καθημερινής εφημερίδας της Πολωνίας, Dziennik Gazeta Prawna, με τίτλο «Οι πολιτικοί θα αναλάβουν τις ευθύνες για την κρίση με τον ίδιο τρόπο όπως οι τραπεζικοί», όπου αναφέρεται ότι «η Ισλανδία -ως πρώτη χώρα στον κόσμο- σκοπεύει να εξετάσει δικαστικά και να αποδώσει ευθύνες στους πολιτικές που ευθύνονται για την οικονομική κρίση. Εάν συμφωνήσει το ισλανδικό κοινοβούλιο να απονεμηθούν κατηγορίες στον Πρωθυπουργό της χώρας, θα υπάρξει ένα “γεγονός – στροφή”, που μπορεί να παροτρύνει και τις υπόλοιπες χώρες σε παρόμοιες ενέργειες. Μετά την Ισλανδία ευθύνες μπορεί να αποδοθούν σε πολιτικούς της Ουγγαρίας και της Ελλάδας».
Στο ρεπορτάζ που υπογράφει ο Piotr Czarnecki, σημειώνεται ότι «οι πολιτικοί ανέχονταν και τις πιο παράδοξες ενέργειες και μάλιστα συμμετείχαν στην παραποίηση των πραγματικών στοιχείων. Παράδειγμα αποτελεί η κυβέρνηση του Πρωθυπουργού της Ελλάδας Κώστα Καραμανλή, ο οποίος “βελτίωνε” την κατάσταση της οικονομίας στις εκθέσεις που διαβίβαζε στην Ευρωπαϊκή Ένωση».source:tvxs.gr
top