H κοινωνία και η αγορά 

οδηγούνται σε αιχμαλωσία...

reppas_diloseis.jpg
Αυστηρή προειδοποίηση Ρέππα προς ιδιοκτήτες Φορτηγών ΔΧ, μέσω του Αθήνα 984. "Δεν μπορεί η κοινωνία και η αγορά να οδηγούνται σε αιχμαλωσία.
Η Πολιτεία δεν θα μείνει απαθής απέναντι στο πρόβλημα, που δημιουργούν με την στάση τους οι μεταφορείς. Υπάρχουν τρόποι να το αντιμετωπίσουμε. Μπορεί να νομοθετήσουμε την κατάργηση της τριετούς μεταβατικής περιόδου", δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.
"Η Πολιτεία εκβιάζει και όχι οι μεταφορείς όταν δείχνουν τη γροθιά τους στην ελληνική κοινωνία και την οδηγούν σε αδιέξοδο;", διερωτηθήκε ο κ. Ρέππας.
Επίσης πρόσθεσε "για την ομαλή μετάβασή τους στο νέο καθεστώς είμαστε στο πλευρό τους και καλύψαμε όλα τα θέματα που είχαν θέσει από το καλοκαίρι. Αλλά για τη μεταρρύθμιση η κυβέρνηση δεν κάνει πίσω"
Εν τω μεταξύ, εκατοντάδες φορτηγά παραμένουν για τρίτη ημέρα στις εισόδους των εθνικών οδών, στη Βουλιαγμένης και στην Αλίμου, στον παράδρομο της Ποσειδώνος στο ύψος του ΣΕΦ και στην Πέτρου Ράλλη.
Ανάλογη είναι η εικόνα στα διόδια Ελευσίνας και Αγίων Θεοδώρων, καθώς και στις εισόδους μεγάλων πόλεων.
Το μεσημέρι, αντιπροσωπεία των μεταφορέων αναμένεται να παρουσιάσει τις θέσεις του κλάδου στην Επιτροπή Οικονομικών της βουλής, όπου συζητείται το επίμαχο νομοσχέδιο για το άνοιγμα των μεταφορών.
Αμέσως μετά, θα συνεδριάσουν οι πρόεδροι των Ομοσπονδιών όλης της χώρας για τον καθορισμό της περαιτέρω στάσης τους.
Εξάλλου, κρίσιμη συνάντηση θα έχει στις δύο μετά το μεσημέρι, αντιπροσωπεία των βενζινοπωλών με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Ντίνο Ρόβλια, με αιχμή την επιβολή πλαφόν στις τιμές των καυσίμων.
Αμέσως μετά θα συνεδριάσει η Ομοσπονδία τους, για τον καθορισμό της περαιτέρω στάσης τους, ενώ εκατοντάδες πρατήρια στην Αττική και στην περιφέρεια παραμένουν κλειστά.
Κλειστά είναι την Τετάρτη τα περισσότερα πρατήρια πώλησης υγρών καυσίμων στην πόλη των Χανίων καθώς οι ιδιοκτήτες τους αντιδρούν στην επιβολή πλαφόν.
Όπως υποστήριξε ο πρόεδρος των βενζινοπωλών του νομού Βαγγέλης Κώτσος, "τα πρατήρια έκλεισαν, καθώς μετά την επιβολή του πλαφόν πουλάμε το λίτρο των καυσίμων φθηνότερα από ότι αγοράζουμε. Τα πρατήρια δεν τα κλείσαμε εμείς τα έκλεισε η απόφαση για το πλαφόν," υποστήριξε.
"Μπορεί να υπάρξει αναπροσαρμογή είτε προς τα πάνω, είτε προς τα κάτω, ανάλογα με τις τιμές των διυλιστηρίων", δήλωσε ο γγ του υπουργείου Στέφανος Κομνηνός μιλώντας στον Αθήνα 984.
Για "επικοινωνιακή πατάτα" έκανε λόγο ο γγ της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας Άγγελος Τούντας, μιλώντας επίσης στον σταθμό μας.
Οι βενζινοπώλες ζητούν την άρση του πλαφόν, ή την αύξησή του ή την επιβολή του σε όλα τα στάδια της διακίνησης.
Εν τω μεταξύ, ενόψει της αναπροσαρμογής του πλαφόν και σε ένδειξη καλής θέλησης, οι ελεγκτικές υπηρεσίες προχωρούν μόνο σε επιβολή κυρώσεων και προστίμων στους βενζινοπώλες που εντοπίζονται να πωλούν πάνω από την ανώτατη τιμή.source:parapolitika.gr
top