"Πνίγεται" στη φοροδιαφυγή 

η Ελλάδα...

Μαρίνα Κουτσούμπα
Η κολύμβηση θα πρέπει να αναδειχθεί στο εθνικό μας σπορ μετά μάλιστα από τις 1.113 αδήλωτες πισίνες που εντόπισαν εφοριακοί του ΣΔΟΕ σε ελέγχους που διενήργησαν τους τελευταίους τρεις μήνες στους νομούς Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής και Πιερίας.

Διαπιστώθηκε ακόμα μεγάλη φοροδιαφυγή σε ακίνητη περιουσία, ενώ εντοπίστηκε περίπτωση που σε Off shore εταιρεία τριώροφη μεζονέτα είχε δηλωθεί ως 36 τετραγωνικά. Στο μεταξύ, το ΣΔΟΕ ερευνά δεκάδες ύποπτα εμβάσματα σε μάνατζερ, με τις έρευνες, όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας "Τα Νέα", να επικεντρώνονται στις συναλλαγές ανάμεσα στο μάνατζερ ποδοσφαίρου από τη Θεσσαλονίκη και διαιτητές.
Οι συναλλαγές χαρακτηρίζονται ύποπτες και προέκυψαν μετά από τη δέσμευση και το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών ύψους 26 εκατομμυρίων ευρώ του ατζέντη, ενώ ερευνώνται και οι συναλλαγές δεύτερου μάνατζερ, από την Αθήνα αυτή τη φορά.
Να σημειωθεί τέλος ότι ένας 57χρονος πολιτικός μηχανικός, που ζητούσε 10.000 ευρώ από δικαιούχο του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας για να εγκρίνει την αγορά διαμερίσματος, έπεσε στα δίχτυα της διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων.
O 57χρονος, που υπηρετεί στην περιφερειακή διεύθυνση Αττικής, έκλεισε ραντεβού με τη συγκεκριμένη γυναίκα, ενώ από τα 10.000 ευρώ που είχε απαιτήσει, έπεσε τελικά στα 1.000 ευρώ.source:cosmo.gr
top