Ένα τεστ αίματος θα αρκεί

για τον έλεγχο του καρκίνου του προστάτη...


Νέα έρευνα ανακουφίζει χιλιάδες άντρες

Μια νέα αμερικανική έρευνα υποστηρίζει ότι αρκεί ένα και μόνο αιματολογικό τεστ σε ένα άνδρα ηλικίας 60 ετών για να προσδιορίσει τη συντριπτική πλειονότητα εκείνων που είναι πιθανό να πεθάνουν από τη συγκεκριμένη πάθηση.

Η νέα μελέτη έρχεται να προστεθεί σε αυτές που, όλο και πιο συχνά τα τελευταία χρόνια, αντιτίθενται στους τακτικούς ετήσιους ελέγχους των ανδρών, θεωρώντας ότι αυτή η πρακτική οδηγεί τελικά υπερβολικά πολλούς άνδρες να κάνουν μη αναγκαίες θεραπείες, που έχουν παρενέργειες για την ποιότητα της μετέπειτα ζωής τους.

Σύμφωνα με τον καθηγητή  Χανς Λίλια πολύ περισσότεροι από τους μισούς άνδρες μπορούν, με ένα απλό τεστ, να ξέρουν ότι, ακόμα κι αν έχουν καρκινικό όγκο στον προστάτη τους, είναι απίθανο να πεθάνουν ή να αρρωστήσουν εξαιτίας του. Από την άλλη, όσοι άνδρες έχουν πολύ υψηλό και άρα αυξημένο κίνδυνο, θα πρέπει να κάνουν στο μέλλον τακτικούς ελέγχους.

Μια μερίδα ειδικών τάχθηκαν υπέρ της νέας μελέτης, αλλά τόνισαν την ανάγκη να γίνουν περαiιτέρω έρευνες για να επιβεβαιωθεί η αξία του ενός και μόνου τεστ.source:newsbeast.gr
top