Αναζωπυρώνεται το ενδιαφέρον 

για επενδύσεις στην Ελλάδα...

Αθήνα
Ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα από Κίνα, Ρωσία, αραβικές χώρες, ΗΠΑ και Αυστραλία εντοπίζει ο οργανισμός Invest in Greece.

Η πρόεδρος του Invest in Greece Π.Mπουφούνου μιλώντας στην εφημερίδα «Ημερησία» υποστήριξε πως παρά τη κρίση το τελευταίο διάστημα επιδεικνύεται ενδιαφέρον για επενδύσεις από Κίνα, Ρωσία, αραβικές χώρες, ΗΠΑ και Αυστραλία με στόχο την υλοποίηση σχεδίων σε αναπτυσσόμενους κλάδους της ελληνικής οικονομίας.

Ειδικότερα, ιδιωτικά κεφάλαια από τις παραπάνω χώρες προτίθενται να επενδύσουν στη χώρα μας, είτε αυτόνομα, είτε σε συνεργασία με Έλληνες εταίρους. Όπως τόνισε οι βασικοί τομείς του ενδιαφέροντος των ξένων επενδυτών είναι ο τουρισμός, οι AΠE, οι τεχνολογίες πληροφορικής-βιοτεχνολογία και η βιομηχανία τροφίμων-ποτών με έμφαση στη μεσογειακή διατροφή.

Σύμφωνα με την ίδια η απεμπλοκή επενδύσεων εγχώριων και ξένων ύψους 2 δισ. ευρώ στις AΠE, τις οποίες ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, αναμένεται να ακολουθηθεί και με νέες σχετικές πρωτοβουλίες, προκειμένου να διευκολυνθούν επενδύσεις και σε άλλες κλάδους. Μέχρι το τέλος του έτους, επισήμανε η κα Mπουφούνου, εκτιμάται πως θα έχει δρομολογηθεί η απεμπλοκή και άλλων project, από τα οποία πιθανώς κάποια να είναι στον κλάδο του τουρισμού, όπου υφίστανται χρόνιες εκκρεμότητες με ξένες επενδύσεις.

Στο πεδίο της προσέλκυσης ξένων επενδύσεων ο φορέας Invest in Greece ακολουθεί μία διαφορετική τακτική, σε σχέση με το παρελθόν. Έτσι, πλέον, σε μία διαδικτυακή εφαρμογή (e-book) είναι διαθέσιμα στους ξένους ενδιαφερόμενους όλα τα νέα επενδυτικά σχέδια και οι δραστηριότητες του συνόλου των υπουργείων, αλλά και των εταιρειών δημοσίου συμφέροντος. Ακόμη αυτή η εφαρμογή περιέχει και όλες τις καινούργιες δραστηριότητες των δήμων (διαγωνισμούς κ.ά.) και παράλληλα παραμετροποιείται, προκειμένου να παρέχει εξειδικευμένη ενημέρωση για κάθε Περιφέρεια της χώρας.source:in.
top