"Η εξωτερική πολιτική

έχει σταθερές βάσεις"


Η εξωτερική πολιτική της Ελλάδας έχει σταθερές βάσεις και δεν αλλάζει, ξεκαθάρισε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Πρώτη Γραμμή», ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, με αφορμή την επίσκεψη Νετανιάχου στην Αθήνα.

Όπως είπε ο κ. Δρούτσας η Ελλάδα αξιοποιεί όλες τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται, λαμβάνονται πρωτοβουλίες και στις κατευθύνσεις της εξωτερικής πολιτικής συμπεριλαμβάνονται και πιο στενές σχέσεις με το Ισραήλ, οι οποίες εντάσσονται – όπως είπε- στο σχεδιασμό του υπουργείου.


Υπενθύμισε ότι και τα προηγούμενα χρόνια το ΠΑΣΟΚ είχε κάνει ανοίγματα προς το Ισραήλ. Είπε επίσης ότι η πολιτική είναι καλά σχεδιασμένη και σε απόλυτο συντονισμό των σχέσεων της Ελλάδος με τον αραβικό κόσμο.


Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών επισήμανε πως η Ελλάδα μπορεί να παίξει ρόλο στην Μέση Ανατολή λέγοντας ότι «είναι η γειτονιά μας και θέλουμε να έχουμε σταθερότητα και με τον αραβικό κόσμο αλλά και ανοιχτές σχέσεις εμπιστοσύνης με το Ισραήλ».


Ανέφερε πως στόχος της προσέγγισης με το Ισραήλ είναι η συνεργασία ουσίας σε τομείς που έχουμε κοινά συμφέροντα ακόμα και στον στρατιωτικό τομέα.


Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση υπηρετεί τα συμφέροντα της χώρας, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο η προσέγγιση με το Ισραήλ να επηρεάσει τις σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία.


Είπε ότι στόχος της Ελλάδος είναι οι στενές σχέσεις με την Τουρκία κάτι που επιθυμεί και η γείτονα χώρα, αναφέροντας ως παράδειγμα την Θεία Λειτουργία στην Παναγία Σουμελά.


Σε ότι αφορά την δολοφονία έλληνα ομογενούς στην Χειμάρα, είπε ότι η κυβέρνηση κάνει ότι είναι απαραίτητο και παραπάνω για την ελληνική μειονότητα στην Αλβανία.


Τέλος για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού απέφυγε να τοποθετηθεί λέγοντας πως όλοι έχουμε αναλάβει κάποια ευθύνη και πρέπει να συγκεντρωθούμε σε αυτό που έχουμε κληθεί να κάνουμε.source:skai.gr
top