Πρόσθετα μέτρα 9 δισ.

ευρώ το 2011..

Στον προϋπολογισμό ...


Μέτρα που θα αποφέρουν πρόσθετα έσοδα 6,6 δισ. ευρώ και εξοικονόμηση δαπανών ύψους 2,55 δισ. ευρώ θα ενσωματώνει ο προϋπολογισμός του 2011, η κατάρτιση του οποίου ξεκινάει τις επόμενες ημέρες.

Στόχος είναι η μείωση του ελλείμματος από το 8,1% του ΑΕΠ στο 7,6%, όπως προβλέπει το Μνημόνιο της Ελλάδας με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.


Μεταξύ των εισπρακτικών μέτρων που θα ενταχθούν στον νέο προϋπολογισμό περιλαμβάνονται η αύξηση των αντικειμενικών αξιών, το τέλος διατήρησης των ημιυπαίθριων χώρων, η επιβολή πράσινων τελών και η μεταφορά προϊόντων και υπηρεσιών από τον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ (11%) στον υψηλό (23%), με προσδοκώμενα έσοδα 1 δισ. ευρώ, νέα έκτακτη εισφορά στις επιχειρήσεις από την οποία προβλέπει έσοδα 600 εκατ. ευρώ και αύξηση της φορολόγησης αμοιβών σε είδος, συμπεριλαμβανομένης της φορολόγησης αυτοκινήτων με χρονομίσθωση, καθώς και η ενεργοποίηση των τεκμηρίων φορολόγησης των επαγγελματιών με απόδοση τουλάχιστον 400 εκατ. ευρώ.


Αλλα 700 εκατομμύρια ευρώ προβλέπεται να εισπραχθούν από την εκχώρηση νέων αδειών τυχερών παιχνιδιών.


Στο σκέλος των δαπανών, προβλέπονται πάγωμα των μισθών και των συντάξεων, μείωση των υψηλότερων συντάξεων, καθώς και περικοπή του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων κατά 500 εκατομμύρια ευρώ.source:skai.gr
top