Αραβόφωνο διαδικτυακό 

περιοδικό στο Ισραήλ 

«κατά των ταμπού»

Παλαιστίνιοι και Άραβες συγγραφείς και διανοούμενοι δημιούργησαν ένα αραβόφωνο διαδικτυακό περιοδικό στο Ισραήλ με στόχο «να καταπολεμηθούν τα ταμπού», όπως τονίζουν. Ο νέος ιστότοπος που ονομάστηκε Qadita θα έχει ένα τμήμα του αφιερωμένο σε ομοφυλόφιλους συγγραφείς, οι περισσότεροι από τους οποίους θα γράφουν ανώνυμα.
«Η ιστοσελίδα μας θα είναι μία πολιτιστική όαση στην οποία κάποιος μπορεί να διαβάσει μία σύντομη ιστορία ή να παρακολουθήσει ένα πολιτιστικό γεγονός μέσω YouTube», αναφέρει ο Alaa Hlehel, ιδρυτής του Qadita.net, Άραβας πολίτης του Ισραήλ. Ο Hlehel έδωσε τη Δευτέρα συνέντευξη Τύπου στην Ιερουσαλήμ στην οποία παρουσίασε το περιοδικό.
«Qadita» είναι το όνομα ενός κατεστραμμένου παλαιστινιακού χωριού στον πόλεμο του 1948, λίγο πριν την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ. Το ομώνυμο περιοδικό θα καταγγέλλει τον μη σεβασμό της ελευθεροτυπίας στο εβραϊκό κράτος, όσον αφορά Άραβες και Μουσουλμάνους. «Θα καταγγέλουμε από σήμερα κάθε μορφή λογοκρισίας που τυχόν θα αντιμετωπίσουμε», τόνισε στη συνέντευξη ο Hlehel, επισημαίνοντας ότι «η ελευθερία του λόγου μας, εμάς των Αράβων μέσα στο Ισραήλ, τελεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια σε κατάσταση πολιορκίας». Ακόμα, πρόσθεσε ότι όλα τα κείμενα θα διακρίνονται για «την πολύ μεγάλη συντακτική ποιότητα».source:tvxs.gr
top